125. Atlétikai Magyar Bajnokság beharangozó - dobószámok

Halász Bence
A 125. nagy dobás - dobószámok az Atlétikai Magyar Bajnokságon 2020-ban

Összhangban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség ajánlásával, Magyarország is az augusztus 8-9-i hétvégén rendezi 2020. évi országos bajnokságát, amely immáron a 125. a sorban! A rajtlista publikus, lássuk mire számíthatunk a XIV. kerületi Lantos Mihály Sportközpontban!

 

Súlylökés

A férfi súlylökés mezőnyében ott lesznek az idei ranglista első három helyén található versenyzők: Fischer Márk (Maximus SE), Tóth Balázs (NYSC) és Kovács László (Ikarus BSE). Mindhárman 17 méter feletti eredménnyel rendelkeznek a 7,26kg-os szerrel, így nagyon kevés dönthet majd a bajnoki cím sorsáról.

augusztus 9. vasárnap 15:00

Márton Anita, a női súlylökés fedett pályás világbajnokának távollétében rendezik meg a szám országos bajnoki küzdelmeit. Hiányában Veiland Violetta vált a bajnoki cím egyértelmű várományosává. Mögötte azonban egymáshoz hasonló eredménnyel Váradi Krisztina, valamint Krizsán Xénia található, így a bajnoki dobogó fokaiért szoros küzdelem látható majd.

augusztus 8. szombat 18:55

 

Diszkoszvetés

Dobókörbe lép férfi diszkoszvetésben a szám 2004. évi olimpiai ezüstérmese Kővágó Zoltán. Nem lesz egyszerű dolga, hiszen nem kisebb vetélytársakkal kell szembenéznie, mint a dohai VB-n résztvevő Huszák János, valamint a nyíregyházi Szikszai Róbert. Nevezett továbbá a Dobó SE képviseletében a kiváló kalapácsvető, Halász Bence is!

augusztus 8. szombat 16:30

Izgalmas versenynek ígérkezik a női diszkoszvetés döntője, ahol az 55 méter feletti egyéni csúccsal rendelkező NYSC-s Kerekes Dóra mellett, Váradi Krisztina a Maximus SE atlétája, valamint a gerelyhajításban is jeleskedő Kövér Fanni szintén indul. Hasonlóan a férfiakhoz, itt is indulnak szombathelyi kalapácsvetők: Gyurátz Réka és Németh Zsanett személyében.

augusztus 9. vasárnap 16:35

 

Kalapácsvetés

A magyar atlétika messze legsikeresebb szakágának legnagyoGyurátz Rékabb hazai versenye következik, benne az Európa- és világbajnoki  bronzérmes Halász Bencével, aki idén stabilan 78 méter feletti eredményeivel kápráztatta el a közönséget. Dobókörbe lép a szám 2012. évi olimpiai bajnoka Pars Krisztián is. A szombathelyi Dobó SE további kiválóságai közül szintén indul Rába Dániel és Varga Balázs, továbbá Pásztor Bence az ARAK-ból,  valamint a Pápai AC kiváló ifjúsági korú versenyzője Füredi Dániel.

augusztus 9. vasárnap 18:25

A női kalapácsvetők közül természetesen dobókörbe lép a tokiói olimpiára nevezési szinttel rendelkező Gyurátz Réka, aki a szám legnagyobb esélyese idén, aki idén már 70 méter felett is dobott a 4kg-os szerrel. Indul a VEDAC színeiben indul a sokszoros magyar bajnok Orbán Éva , illetve az idén már 60 méter felett dobó Németh Zsanett is a Dobó SE-ből.

augusztus 8. szombat 14:40

 

Gerelyhajítás Rivasz-Tóth Norbert

A férfiak versenyének favoritja a szám országos csúcstartója Rivasz-Tóth Norbert, a Szolnoki MÁV-SE atlétája, aki idén már 80.60 méteres eredménnyel büszkélkedhet. A bajnoki dobogó második és harmadik fokáért azonban izgalmas küzdelemre számíthatunk Rab Attilától, Kovács Noeltől az Ikarus BSE dobóitól, valamint Schmölcz Márk Xavér tatabányai gerelyestől, de okozhat még meglepetést az MTK-s Jancsik Tamás is.

augusztus 9. vasárnap 18:15

A női gerelyhajítás versenyszám idei ranglistájának vezetője Szilágyi Réka 61 méter feletti eredményével a bajnoki cím egyértelmű esélyese. Mellette érdemes megemlíteni Moravcsik Angélát, valamint, a női ifjúsági gerelyhajítás élére kerülő Kövér Fannit, aki nem rég felnőtt szerrel vált korosztályos csúcstartóvá és aki az 55 méteres eredményével a felnőttek között is képes lehet a helytállásra. 

augusztus 8. szombat 17:45

 

Kovács Soma

Kapcsolódó verseny: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.