125. Atlétikai Magyar Bajnokság beharangozó - ugrószámok

Nekifutunk az OB-nak
A 125. nekifutás - ugrószámok az Atlétikai Magyar Bajnokságon 2020-ban

Összhangban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség ajánlásával, Magyarország is az augusztus 8-9-i hétvégén rendezi 2020. évi országos bajnokságát, amely immáron a 125. a sorban! A rajtlista publikus, lássuk mire számíthatunk a XIV. kerületi Lantos Mihály Sportközpontban!

 

Magasugrás:

A férfi magasugrás címvédőjének Jankovics Dánielnek, aki 2019-ben budaörsi színekben szabadtéri, 2020-ban MTK színekben fedett pályán állhatott a dobogó legfelső fokára, nem akármilyen kihívói lesznek. A 2013 és 2018 között minden bajnoki címet elnyerő nyíregyházi Bakosi Péter, 2.17 méteres idei legjobb eredménnyel, illetőleg az idén új, 2.16 méteres egyéni csúcsot elérő, még csak junior korú debreceni atléta Hodossy-Takács Sámuel.

augusztus 9. vasárnap 18:00

A női bajnoki cím védője ebben a versenyszámban is Deutsch Péter és Pogány Mihály csoportjából kerül ki, név szerint Renner Luca, aki idén 1.85 méteres egyéni csúcsot ért el, és minden esélye megvan a címvédésre. Nem lesz egyszerű dolga azonban, hiszen az UTE-s Szabó Barbara, vagy éppen a többpróbázó Krizsán Xénia és Nemes Rita is leadta nevezését.

augusztus 8. szombat 18:00

 

Rúdugrás:

Bajnoki cím védője a férfiak között Simonváros Csanád, aki 5.23 méteres szabadtéri egyéni csúccsal rendelkezik, még 2018-ból. Idén közel került ehhez az eredményhez a még csak junior korú Nagy Marcell, aki fedett pályán ugrotta át az 5.20 méteres magasságot. Versenyben lehet még a vele egykorú, és az öt métert idén teljesítő bonyhádi Böndör Márton.

augusztus 8. szombat 14:45

Idén, minden bizonnyal új bajnokot avatnak női rúdugrásban, mert az előző három bajnokságot megnyerő Siskó Zsófia ezúttal nem indul. A szám favoritja 2020. fedett pályás bajnoka Klekner Hanga (DSC-SI), akinek a szabadtéri egyéni csúcsa 4.20 méter. Szorosan mögötte szintén az esélyesek közé tartozik Szabó Diana, akinek idei legjobbja 4.10 méter. Újabb kiváló korosztályos eredményekre is számíthatunk például Garamvölgyi Petrától.

augusztus 9. vasárnap 15:00

 

Távolugrás:

E szám férfi címvédője pár nappal ezelőtt bejelentette, hogy a rehabilitációjára helyezi a hangsúlyt, így Szabó László távollétében rendezik meg a férfi távolugrók versenyét, ahol az esélyesek közé tartoznak a klubtársai közül többen is: Galambos Tibor, Bánhidi Bence és Papp Tamás között éles küzdelem várható. Nem szabad leírni azonban a szolnoki Pázmándi Dominikot sem, aki idén már 7.28-nál jár. 

augusztus 8. szombat 18:15

Az elmúlt hetek talán legjobb versenyeit hozta a hölgyek távolugró száma. A bajnoki cím három nagy esélyese Farkas Petra, Dr. Nguyen Anasztázia és Lesti Diana. A három versenyző idei legjobbjai rendre: 6.64 m, 6.61 m, 6.57 m. Egyértelmű, hogy jó esetben hat sorozaton át tartó izgalmas vetélkedésre lehet számítani közöttük. Jelezte indulási szándékát még rajtuk kívül Endrész Klaudia (ARAK), valamint a már korábban is említett többpróbázók: Nemes Rita és Krizsán Xénia is.

augusztus 9. vasárnap 15:00

 

Hármasugrás:

A férfiaknál e szám favoritja a címvédő Galambos Tibor (FTC), de indul még a korábban fedett pályás bajnok Pál Robin az NYSC-ből, és a dobogós helyezésekért pedig nyílt versenyre számíthatunk Szenderffy Dániel, Bánhidi Bence, Prekli Zoltán és Iván Zsombor között.

augusztus 9. vasárnap 18:00

A nők hármasugró versenyében a fedettpályás bajnokság győztese Szűcs Szabina (KARC) az egyik esélyes, de szintén bajnoki reményekkel indulhat az ugyancsak junior korú Áts Viktória, utóbbi klubtársa: a többszörös bajnok Hoffer Krisztina, valamint a nyíregyházi Nyisztor Petra.

augusztus 8. szombat 15:30

Kovács Soma

Kapcsolódó verseny: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.