Elhalasztják a 2020-as fedettpályás világbajnokságot.

A World Athletics weboldalán jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják a március 13. és 15. közöttre tervezett fedettpályás atlétikai világbajnokságot a kínai Nandzsingban. A viadalra így 2021 márciusában kerül sor.

Ahogy a közlemény fogalmaz, hálásak azoknak az országoknak és városoknak, akik azonnal jelentkeztek, hogy befogadnák az eseményt, ha annak költöznie kell, de a a járvány esetleges terjedése miatt nem találták biztosítottnak, hogy az új helyszínen később nem kellene szintén a halasztás mellett dönteni. 

A World Athletics hozzáteszi, bár szóba került a vb végleges elmaradása is, az atlétákkal és a szakszövetségekkel egyeztetve ezt mindenképpen el akarták kerülni. Korábban az Ázsiai Atlétikai Szövetség a február közepére kiírt kontinensbajnokságot már törölte, ezt szintén Kínában, a Vuhantól mintegy 600 kilométerre található Hangcsuban tartották volna. 

– Mindent elkövetünk azért, hogy a szponzorokkal, a szövetségekkel és a sportolókkal együttműködve Nankingban a lehető legjobb világbajnokságot rendezzük meg az eredetileg tervezett időponthoz képest egy évvel később. Reményeink szerint a 2021-es dátum lehetőséget ad arra, hogy teljes biztonságban így is tehessünk – olvasható a szervezet honlapján. 

Korábban az új vírus „áldozata" lett Kína női gyeplabdacsapatának Belgium elleni két mérkőzése és erősen kérdéses, hogy az ázsiai együttes március közepén tudja-e fogadni Ausztrália legjobbjait. A nemzetközi sportági szövetség bejelentése szerint az Egészségügyi Világszervezet iránymutatását követték, amikor a meccsek törléséről döntöttek.
Törölték a február közepére kiírt első kínai futamokat az alpesisí-világkupában – Jancsingban két férfi lesiklóviadalra került volna sor a 2022-es pekingi téli olimpia első sportági próbaversenyeként.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jelezte, hogy folyamatosan egyeztet a WHO-val és saját szakértőivel is a koronavírusról. A bizottság illetékese a dpa német hírügynökségnek elmondta, hogy a tokiói olimpia biztonságos lebonyolításának elengedhetetlen része a fertőző betegségek elleni szükséges intézkedések meghozatala. 

Forrás: worldathletics.org; nso.hu

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.