Elmaradnak a szeptemberi válogatott viadalok

Egyeztetve az U20 és U23 válogatott viadalokban érintett nemzetek vezetőivel, különös tekintettel a jelentősen növekvő koronavírus fertőzött adatokra és a szeptember 1-től érvényben lévő magyarországi határzárra a magyar válogatott nem vesz részt a szeptember 20-i, Karpacz-ban (lehet) megrendezésre kerülő U20 válogatott viadalon, továbbá nem tudjuk vendégül látni a cseh, lengyel és szlovén csapatokat a szeptember 26-ára tervezett U23 válogatott viadalon Zalaegerszegen.

Bár a sportolókkal, sportszakemberekkel, majd később a V4 tagállamokkal szemben is fogalmazódtak meg enyhítések, a lengyelországi verseny kapcsán a jelenlegi helyzetben felelőtlenségnek érezzük közel 80 fős csapatot utaztatni nemzetközi környezetbe, a hazaérkezés után potenciálisan veszélyeztetve a velük kapcsolatba kerülő családtagokat, iskola- és edzőtársakat, barátokat.

A hazai rendezés kapcsán minden külföldi állampolgárnak molekuláris biológiai vizsgálatra – SARS-CoV-2 PCR teszt – lenne szüksége a beutazáshoz, mely jelentős költséget róna a partnerszövetségeinkre. Az előbb említett további fertőzésveszélyről nem is beszélve.

Bár a nyár végi versenyek bizakodásra adhattak okot a válogatott viadalok megrendezése kapcsán – ezért is egyeztünk meg partnereinkkel a szeptemberi időpontokban –, de a növekvő koronavírus fertőzött adatok már veszélyeztették a versenyek megrendezését. Összhangban a kormány döntéseivel ezeket a döntéseket meg kellett hoznunk. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra, hogy ezen csonka szezonban mutatott eredményeket jövőre a nemzetközi porondon is meg tudjuk mutatni!

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.