Kérdések merülhetnek fel a fedettpályás világbajnoksággal kapcsolatban (Lapszemle)

Kevesebb mint ötven nap választ el bennünket a fedettpályás atlétikai világbajnokságtól (március 13–15.), a nemzetközi szövetség honlapján zajlik a visszaszámlálás. A verseny kijelölt helyszíne a kínai Nandzsing, s mivel a világ legnépesebb országa a koronavírussal harcol, a nemzetközi sajtó pedzegetni kezdte: veszélybe kerülhet a vb megrendezése. Ami biztos: egyelőre nincs publikus vészforgatókönyv, a helyszín továbbra is Nandzsing.

A Nemzeti Sport összeállításából kiderül, hogy az Ázsiai Atlétikai Szövetség a napokban bejelentette, hogy a koronavírus miatt törölték a fedettpályás kontinensbajnokságot, amely szintén Kínában, a betegség gócpontjától, Vuhantól 600 kilométerre található Hangcsouban lett volna február 12–13-án.

Mivel az idei tokiói olimpia több sportágának (női kosárlabda, női labdarúgás, ökölvívás) selejtezőtornáját áthelyezték Kínából máshová, sőt a tenisz Fed-kupa egyik selejtezőtornája is Kazahsztánba került a vírus jelentette fertőzésveszély miatt, a Guardian időszerűnek vélte megkeresni a nemzetközi atlétikai szövetséget a közelgő világbajnokság ügyében.

A korábban IAAF néven ismert World Athletics szóvivője szűkszavúan annyit közölt a brit lappal, hogy a helyzetről folyamatosan egyeztetnek az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), az egyes nemzeti atlétikai szövetségekkel, és minden körülményt a lehető legalaposabban mérlegelnek. Döntés az ügyben még nincs, a szervezők továbbra is úgy készülnek, hogy náluk lesz a világbajnokság.

Nandzsing mintegy 500 kilométerre található a gyakorlatilag karanténba zárt Vuhantól, és közös a remény, hogy a vb-ig hátralévő másfél hónap elegendő lesz a koronavírus terjedésének megfékezésére.

Forrás: Nemzeti Sport
Fotó: AFP

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.