Márton Anita újabb hatalmas sikere – babát vár a világbajnok súlylökő

Márton Anita a Magyar Atlétika első felnőtt világbajnoka, olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes – fedett pályán és szabadtéren egyaránt –, kétszeres fedett pályás Európa-bajnok, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes – utóbbi fedett pályán és szabadtéren is –, kétszeres Dobó Európa Kupa győztes, 37-szeres magyar bajnok. Azonban most mindezeknél fontosabb: babát vár a világbajnok súlylökő!

A bejelentés talán nem annyira meglepő, de annál örömtelibb. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club atlétája a 2020-as Nyári Olimpiai Játékok elhalasztását követően többször is hangoztatta, hogy edzőjével, id. Eperjesi Lászlóval egyeztetve kicsit visszavettek a tempóból. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a heti 12 helyett „csak” 6, azaz napi 1 edzést tartottak meg. Emellett családalapítási terveit sem rejtette véka alá.

A békéscsabai sajtótájékoztatón megnyugtatta a meghívottakat: nem sérülés miatt hagyta ki az elmúlt hetek versenyeit, ennél jóval örömtelibb a magyarázat. Tajti-Márton Anita és férje, Tajti Zsolt 2021. februárjában várják első gyermeküket. Anita nem zárja ki a visszatérést és az olimpiai részvételt, de érthető módon a prioritások változnak az életében.

Ezúton is szívből gratulálunk a Magyar Atlétika egyik legnagyobb alakjának! Sok sikert és jó egészséget kívánunk az egész családnak!

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.