DDR Sport XXI egyéni 2. forduló

 

Újdonság a Sport XXI. programban az egyéni pályaverseny második fordulója. A Dél-Dunántúl régióban a szakmai bizottság által erre a versenyre kiajánlott mérési feladatokból választottunk Szekszárdon. Öt versenyszámban tesztelhették magukat a szakosztályok által benevezett U12-es korosztályú atléták: 20 méteres futás fotocellával, Cooper-teszt, helyből ötösugrás, katapult ( medicinlabda dobás fej felett hátra) és rúdugrás távolságra.

A legnépszerűbb versenyszám a 20 méteres futás volt fotocellával. A rendező Szekszárdi Sportközpont Nkft. kijelzőt is biztosított az időmérő-szerkezethez, így mindenki láthatta azonnal az időeredményét. Három próbálkozása volt mindenkinek, és a legjobbat vettük figyelembe. A Cooper-teszt is nagyon izgalmas volt, a végén komoly hajrákat vágtak ki az atlétapalánták, és csupán méterek döntöttek a helyezések között. A helyből ötösugrás fontos, hiszen a 2010-eseknek jövőre U14-ben ez már egy potenciális versenyszám. A katapult egy jól ismert felmérési forma, a rúdugrás távolságra pedig érdekességként került a kiírásba.

A versenyen a Sport XXI. program évtizedes története során először köszönthettük a Beremend Sport Kft. versenyzőit. Reméljük, a jövőben találkozunk még velük! Nagy öröm volt, hogy az AC Bonyhád évek után ismét kimozdult a hazai pályáról, sok ügyes gyereket hoztak magukkal. A verseny jó hangulatban zajlott, minden résztvevő matricát és nektarint kapott. - Bízom benne, hogy az egyéni verseny 2. fordulója is népszerű lesz, ha minden szakosztály belendül majd a régióban, akkor igazi atlétika-ünnepély lesz ez a verseny – zárta a beszámolóját Scherer Tamás, régiós koordinátor.

 

Kapcsolódó verseny: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2022 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.