Elhalasztották a 2021-es Universiadét

Universiade 2021

A FISU április másodikai döntése értelmében a 2021. évi Nyári Egyetemi Világjátékokat (Universiade) idén nem tartják meg - derült ki a a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség tájékoztatásából.

A FISU és a Szervező Bizottság a pandémiás helyzetre való tekintettel – egyetértésben a nemzeti egyetemi sportszövetségekkel –2022-re halasztották a versenyt. A szervezők és a Kínai Kormány által támasztott szigorú járványügyi intézkedések az országok többsége számára nem tették volna lehetővé a részvételt.

Az esemény új időpontjáról májusban dönt a FISU Végrehajtó Bizottsága. A FISU előzetes tájékoztatása szerint a halasztott 2022. évi eseményen részt vehetnek mindazok a versenyzők, akik 2021-ben is megfeleltek a részvételi feltételeknek (kitolt korhatár, kibővített visszajátszási lehetőség).

Amint az új időpontról és a részvételi feltételekről, valamint a módosított nevezési folyamatról és határidőkről döntés születik, azonnal tájékoztatjuk az érintett sportszövetségeket. Kérjük, ennek megfelelően tájékoztassák a részvételt tervező versenyzőket, edzőket, sportvezetőket.

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2022 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.