A Fedettpályás U16 és U14 Összetett Atlétikai Magyar Bajnoksággal zárult a fedett pályás szezon

Március 27-én és 28-án, a BOK Csarnokban, illetve a Lantos Mihály Sportközpontban került megrendezésre a Fedettpályás U16 és U14 Összetett Atlétikai Magyar Bajnokság.

Az U14-es korosztályban a lányoknak és a fiúknak is négy különböző változatban rendeztek négypróba versenyt, méghozzá a januárban jóváhagyott új rendszernek megfelelően. Már a mostani fedett pályás versenyen is ezek a változatok voltak, amikben a tehetséges atléták összemérhették erejüket:

"A": 60m, távolugrás, súlylökés, 300m

“B": 60m, magasugrás, súlylökés, 1000m

“C": 60m, ötösugrás, súlylökés, rúdugrás

“D": ötösugrás, kalapácsvetés, diszkoszvetés, súlylökés

Az „A” változatban Pfiszterer Dorina és Langmár Zsófia (holtversenyben) és Nádas Balázs, a „B”-ben Pápai Nerina és Ferencz Ágoston, a „C”-ben Farkas Lotti és Varga Iván, a „D”-ben pedig Szabados Ráhel és Krakóczki Bence szerezték meg az aranyérmet.

A 16 éven aluliak ötpróba versenyében Kriszt Sarolta Mária az öt számból háromban is a legjobb volt (60 gát, magasugrás, 600 méter), valamint súlylökésben és távolugrásban is jól teljesített, így nem férhetett kétség a győzelméhez.

A fiúknál valamivel szorosabb volt a küzdelem, Tari Zoltán János alig 30 ponttal előzte meg Trenka Ádámot, és lett korosztályos magyar bajnok. 60 méter gáton, súlylökésben és magasugrásban Tari, távolugrásban pedig Trenka volt a legjobb, az 1000 méteren pedig Bodrogi Levente futott a leggyorsabban (2:54.68).

A hétvége során összesen tíz különböző számban osztottak ki érmeket, a legeredményesebb egyesület a GEAC lett, 3 arany, 1 ezüst és 2 bronzéremmel. Gödöllői színekben tudott nyerni Kriszt Sarolta, Ferencz Ágoston és Krakóczki Bence is. A 30 érmen összesen 19 egyesület fiatal tehetségei osztozhattak.

A hazai fedett pályás szezon ezzel a Fedettpályás U16 és U14 Összetett Atlétikai Magyar Bajnoksággal véget ért. Már nem kell sokat várni, és kezdődik a várva várt szabadtéri idény.

A versenyről készült galériánk IDE KATTINTVA érhető el.

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.