Nagy Marcell nagyon meglepődött, hogy ő lett az Év junior atlétája

Nagy Marcell
A 2021-es Év junior atlétájának megválasztott Nagy Marcell az U20-as Európa-bajnokságon az 5., a korosztályos világbajnokságon a 8. lett az idei esztendőben. A fiatal magyar rúdugrót váratlanul érte, hogy ő kapta ezt az elismerést.

Gratulálunk az Év junior atlétája díjhoz. Ez az első alkalom, hogy egy ilyen rangos elismerésben részesülsz?

Igen, nagyon megtisztelőnek érzem és hálás vagyok érte. Nagyon meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy én fogom kapni ezt az elismerést.

Mekkora fejlődést sikerült elérned az idei esztendőben?

Az egyéni csúcsot tekintve csupán két centiméter volt a javulásom, de nagyon sok értékes tapasztalattal gazdagodtam a két korosztályos világeseményen, és az ott elért helyezések is sokat jelentenek a számomra

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

Az U23-as Európa-bajnokságon elért 5. helyemre.

Milyen volt az U20-as Eb-n és vb-n részt venni?

Először Tallinnban az Eb-n lehettem ott, ami egy nagyon jó élmény volt. Kellemes környezetben, jó hangulatban szinte minden jött magától, csak élvezni kellett a versenyzést. A döntőben nem voltam olyan magabiztos, mint a selejtezőben, de végül szépen összeállt minden, és eljutottam 5.22 méterig, amivel megjavítottam az egyéni legjobbam.

Miután sikerült átvinnem ezt a magasságot, volt egy kisebb probléma a versenyen: a lécet ferdének találták, és utána kb. fél órára megállították. Ez pont az én ugrásom előtt történt, ezen kívül a szöges cipőmnek is leszakadt a talpa, szóval kalandos versenyzés volt.

Az U20-as világbajnokság szintúgy egy nagyon élvezetes verseny volt, először jártam Afrikában, jó volt kicsit világot látni, nagyon tetszett Kenya. Ott egyből döntő volt, selejtező nélkül. A bemelegítés közben elég jó formában éreztem magam, viszont amikor már kész volt mindenki, elkezdett esni az eső. Előbb 40 percet várakoztattak bennünket, majd eltolták másnap reggel 10 órára a versenyt.

Ez egy elég korai időpontnak számít, amit jól mutat, hogy nem csak én, hanem a rúdugrók nagy része is eléggé szétesett, de azért volt, akinek jól sikerült. Az első magasságomon még átjutottam, és a 8. helyen zártam. Jó tanulság, hogy az ilyen dolgokra is fel kell készülni, és akkor legközelebb nem érhet meglepetésként.

Milyen célokkal vágsz neki a 2022-es évnek?

Jövőre már U23-as leszek, ebben a korosztályban pedig nem lesz semmilyen világesemény, csak 2023-ban. A legfőbb célom így mindenképpen az egyéni csúcsom megdöntése lesz, illetve a felnőtt országos bajnokság megnyerése lesz az egyik legfontosabb a számomra. Ezen kívül reménykedünk, hogy annyit sikerül fejlődnöm, hogy akár pár nemzetközi versenyre is meghívjanak majd.

Az interjút készítette: Szendrei Zoltán

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2022 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.