Tóth Lili Anna és Szűcs Valdó 2. lett Madridban, Gyurátz Réka 3. helyen zárt Chorzówban

Gyurátz Réka

Nem csak a Csapat Európa-bajnokságra volt érdemes odafigyelnünk a hétvége során, ha magyar atlétákat szerettünk volna látni nemzetközi versenyen.

Két Continental Tour Silver besorolású viadalon is érdekeltek voltunk - előbb szombaton Madridban, majd vasárnap Lengyelországban.

A spanyol fővárosba összesen négyen utaztak el, ahonnan több-kevesebb sikerrel térhettek haza. Tóth Lili Anna új egyéni csúccsal a második lett 3000 méteres akadályfutásban. 9:41.16-os ideje amellett, hogy szűk hat másodperccel jobb, mint a Magyar Nagydíjsorozat tatabányai állomásán felállított eddigi legjobbja, a korábbi madridi versenycsúcsnál is jobb időnek számít.

Női 100 méteres gátfutásban Kerekes Gréta sajnos beleakadt a hetedik gátba, így nem ért célba. Baji Balázs nagyot hajrázva idei legjobbját futotta a 110 gát elődöntőjében (13.67). Világbajnoki bronzérmes gátfutónkat a döntőben kizárták.

Valamivel jobban sikerült a verseny Szűcs Valdónak, aki miután 13.64-gyel megnyerte az elődöntőjét, a fináléban a második lett. A 25 éves atléta 13.46-tal ért célba, amivel alig hat századdal maradt el a keddi Vidékbajnokságon felállított egyéni csúcsától.

Vasárnap kora délután Sziléziában két - már biztos tokiói résztvevő - kalapácsvetőnk, Gyurátz Réka és Halász Bence révén voltunk érdekeltek. Miután Gyurátz szerdán a Savaria Kupán az idei évben először került 70 méter fölé (70.77), az ott elért eredményétől alig négy centiméterrel elmaradva 70.73 métert dobott a második sorozatban. Korábbi ifjúsági-világbajnok kiválóságunk ezzel a harmadik lett a világcsúcstartó lengyel Anita Wlodarczyk és honfitársa, Malwina Kopron mögött.

Halásznak szintén egy erős mezőnyben kellett helyt állnia, ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy – a július 5-én a Gyulai István Memorialon is elinduló – Pawel Fajdek 82.14 méterrel nyerte a versenyt egy másik lengyelt, Wojciecj Nowickit megelőzve. A Szombathelyi Dobó SE atlétája az utolsó előtti sorozatban 75.99 métert dobott, ami a negyedik pozíciót jelentette számára, ugyanis az ukrán Myhaylo Kokhan 78.57 méteres új PB-vel szintén előtte zárt.

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.