Jól vizsgázott a nyíregyházi fedett pálya

A nyíregyházi gyors fedett pálya nagyon jól vizsgázott a január 16-i MASZ Nyílt Versenyen, ezt az idei első megmérettetésükön részt vevő fiatal sprintereink eredményeiből is jól lehet látni.

Takács Boglárka, az immáron a Budapesti Honvéd Sportegyesület színeiben rajthoz álló sprinterünk biztató eredménnyel kezdte a szezont, 7.47 másodpercet futott 60 méteren. Ezzel a 20 esztendős tehetség már most alig 17 századmásodpercre van a márciusi belgrádi fedett vb-n való részvételtől.

Az alig 16 esztendős Sulyán Alexa 60 méteren 7.77-re, 200 méteren 25.11-re javította egyéni csúcsát. A MATE-GEAC fiatalja az egykörös táv versenyét meg is nyerte.

60 méteres gátfutásban szintén kis híja volt, hogy a 18 éves Tóth Anna már első idei fellépésén kiharcolja a helyét élete első felnőtt világeseményére. A 2021-es junior vb-n megnyert bronzérmének is köszönhetően az előző Év áttörése díjjal jutalmazott miskolci atléta 8.34-gyel kezdte az évet – 18 századot kell javítania az újabb bravúrhoz.

A férfi 60 méteres síkfutás döntőjében egyedül Kádasi Zalán futott hét másodpercen belül. (6.95) Az előfutamokban ugyanez a 60m gáton a fedett vb szintjétől csupán 17 századdal lemaradó Szeles Bálintnak, illetve a fináléban végül el nem induló Illovszky Dominiknek is sikerült.

Úgy néz ki, súlylökésben idén is tovább folytatódik Kovács László és Tóth Balázs rendkívül szoros párharca, a két 21 éves fiatal között alig 11 centiméter döntött, ezúttal az Ikarus BSE atlétája javára.

Nem kell sokat várni a következő versenyre a tavaly átadott pályán, ugyanis január 23-án, vasárnap jön a következő MASZ Nyílt Verseny.

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2022 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.