Elmaradhatnak a fedett pályás bajnokságok 2012-ben

A sátor helyett a BHSE futófolyosóján, Bécsben és Pozsonyban versenyezhetünk az idén?

Az elmúlt hetekben számos észrevétel érkezett a MASZ-ba a stadionkertben felállított sátor pályájának hibáival kapcsolatban.  A szövetség technikai szakemberei újból megvizsgálták a pályát és sajnos az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy a pálya elemeinek elvetemedése, illetve az egyenetlen alépítmény miatt a pálya minősége nem megfelelő nemzetközi szintű verseny rendezésére.

Ennek tudatában a MASZ vezetői úgy döntöttek, hogy a jelenlegi körülmények között nem lehet biztonsággal megrendezni a 2012-es fedett pályás bajnokságokat.

A kialakult veszélyhelyzetről a Magyar Atlétikai Szövetség a Nemzeti Sportközpontok vezetőségét szóban és írásban is tájékoztatta és kérte, hogy legalább az elmúlt években tapasztalt minőségű edzéslehetőséget biztosítsa atlétáink számára.

Az elmúlt év során többször is jelezte a MASZ, hogy elsősorban nem a sátorban szeretné, ha ez az edzéslehetőség rendelkezésre állna, továbbá a 2004-es IAAF Fedett pályás VB pályájának használata kapcsán azt is jelezte a szövetség, hogy a pálya komoly felújítást igényel, mivel a nem megfelelő tárolás az elmúlt években komoly hibákat eredményezett a műanyag borítás és a fa elemek terén.

A bajnoki pontrendszer miatt a MASZ-nak az összes országos bajnokságot egységesen kell kezelnie. A fenti döntés értelmében az idén elmaradó fedett pályás bajnokságok mellett a téli dobó OB-k sem jelenthetnek majd pontokat, bár azok megrendezését szakmai okokra hivatkozva továbbra is indokoltnak tartja a szövetség.

A fentiek alapján, a bajnokságokon kívül több tervezett verseny is elmarad a sátorban és helyette a Budapesti Honvéd SE futófolyosóján kerül megrendezésre verseny. A BHSE futófolyosóján található pálya felújítását a MASZ már megkezdte, így az nem csak edzésre, de versenyzésre is alkalmas lesz.

A kiesett versenyek pótlására a MASZ a környező országokban, elsősorban a bécsi és a pozsonyi csarnokban biztosítana versenyzési lehetőséget atlétáink számára. Ezeknek a részleteiről a MASZ irodában, illetve Dornbach Ildikó szakmai igazgatónál lehet érdeklődni.

Amennyiben a bajnokságok sátorban való biztonságos megrendezésére - kivitelezhető határidőn belül - érdemi változás történik, a MASZ a döntést felül fogja bírálni.  Gyulai Márton főtitkár

A Sátor

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.