Díjazták az elmúlt év legjobbjait a sportújságírók szavazatai alapján

Cseh László és Hosszú Katinka az év sportolója, Dárdai Pál az év edzője / Gelencsér Róbert atléta a legjobb férfi sportoló a fogyatékkal élők között

A Nemzeti Színházban rendezett M4 Sport - Év Sportolója Gálán a kazanyi úszó világbajnokság két magyar aranyérmesét: Cseh Lászlót és Hosszú Katinkát választották a sportújságírók Az év sportolójának 2015-ben.

A férfiaknál Cseh László a 40 esztendős egyéni világbajnok párbajtőrvívó Imre Gézát és a túraautó-világbajnokságon másodszor egyéni vb-címet nyert - nem olimpiai sportágat képviselő - Michelisz Norbertet előzte meg. Hosszú Katinkával a síző világkupa-harmadik Miklós Edit és a kajakos kétszeres világbajnoki ezüstérmes Kárász Anna  volt versenyben.

Az edzők és a szövetségi kapitányok kategóriáját ezúttal összevonták; Dárdai Pál korábbi magyar szövetségi kapitány megelőzött két úszóedzőt: Shane Tusupot (Hosszú Katinka edzője) valamint Plagányi Zsoltot (Cseh László trénere).

A csapatok versenyében a 44 év után Európa-bajnokságra kijutó férfi labdarúgó-válogatott nyert megelőzve a lengyelországi divízió I/A-s VB-ről a legjobbak közé feljutott férfi jégkorong-válogatottat és a kontinensviadalon 28 esztendő elteltével szerepelt és a csoportjából bravúrosan továbbjutó, 12. helyen zárt női röplabda-válogatottat.

Díjazták a fogyatékkal élő sportolókat is: a férfiaknál Gelencsér Róbert atléta, a nőknél Gyurkó Alexandra úszó, az edzők között Galambos Zsolt kosárlabdatréner, a csapatoknál pedig a férfi speciális olimpiai kosárlabda-válogatott lett a legjobb.

Ebben a kategóriában a legjobb három között három atléta érdekeltség is volt. A fényképen látható legjobb férfi sportoló elismerést kapott Gelencsér Róbert/ a Szervátültetettek Világjátékáról négy aranyéremmel tért haza/100 méteres síkfutás, 1. hely;  200 m síkfutás, 1. hely; távolugrás, 1. hely; súlylökés, 3. hely; az  aranyérmes 4×100 m-es váltó tagja. Edzője: Jung Ágnes..

A második legtöbb szavazatot kapta a Szervátültetettek világjátékán győztes férfi 4×100 méteres váltó/ Gelencsér Róbert, Janka Sándor, Zilaj Csaba, Velkey Ádám - edzők: Jung Ágnes, Ecseki Dániel  és az edzők rangsorában a Szegeden évtizedek óta eredményesen dolgozó Antal Andor. (mob.hu felhasználásával/ml - foto: mob.hu, JÁ) 

Kapcsolódó dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.