Arccal Doha felé

Sok szempontból érdekes és tanulságos lehet a dohai világbajnokság.

Csütörtök délután az Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartott sajtótájékoztatót a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós, a 2023-as budapesti atléikai világbajnokság projektvezetője, Deutsch Péter, illetve Wagner-Gyürkés Viktória, a dohai világbajnokságon induló akadályfutó.
Soha nem rendeztek még ilyen későn – szeptember 27. és október 6. között – atlétikai világbajnokságot.
Mindenképpen újdonság az őszi rendezés, de az extrém időjárás miatt indokolt – vélekedett Gyulai Miklós. – Mindenki tudott róla időben, így is készültünk, nem lehet kifogás.
 

A szövetség elnöke elárulta, elégedett a magyar küldöttség 14 fős létszámával, az utóbbi években – a londoni vb-től eltekintve – általában kevesebb honfitársunknak szurkolhattunk. A célkitűzéseket illetően nem akart konkrét esélylatolgatásokba bocsátkozni, elmondta, abban bízik, hogy mindenki elégedett lesz az eredményével – akár a nyolcadik helyre elég, akár egyéni csúcs.
 

Deutsch Péter, a budapesti világbajnokság projektvezetője felidézte, ez már a második alkalom, hogy nagy jelentőségű esemény kapcsán sajtótájékoztatót tarthat Gyulai Miklóssal: az első még 2011-ben volt a Gyulai Memorial kapcsán. Deutsch Péter szerint a budapesti világbajnokság évtizedekre meghatározhatja a magyar atlétikasport jövőjét. Bár már vannak eredményei az elmúlt években elvégzett kemény munkának, de Doha lehet az első fontos lépés, Eugene – a 2021-es vb – pedig a főpróba.
 

Wagner-Gyürkés Viktória, aki 3000 méter akadályon áll rajthoz a világbajnokságon:

Nehéz volt készülni, mivel a versenynaptár nem alkalmazkodott az októberi időponthoz, motivációban azonban nincs hiány. Mentálisan tudunk készülni az extrém körülményekre, de aki jó formában lesz, megbirkózik ezzel is.
 

A dohai világbajnokságon rajthoz álló magyar csapat:

Wagner-Gyürkés Viktória (3000 m akadály), Kerekes Gréta (100 m gát), Kozák Luca (100 m gát), dr. Nguyen Anasztázia (távolugrás), Márton Anita (súlylökés), Krizsán Xénia (hétpróba), Gyurátz Réka (kalapácsvetés), Madarász Viktória (20 km gyaloglás), Farkas Petra (távolugrás), Pars Krisztián (kalapácsvetés), Halász Bence (kalapácsvetés), Helebrandt Máté (50 km gyaloglás), Venyercsán Bence (50 km gyaloglás), Szűcs Valdó (110 m gát).

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.