Brüsszelben zárult az idei Gyémánt Liga-sorozat

Lyles duplázott

Noah Lyles amerikai sprinter nyerte meg a férfiak 200 méteres versenyszámát pénteken az atlétikai Gyémánt Liga brüsszeli döntőjében.

Lyles ezúttal hideg, nyirkos időben bizonyult a legjobbnak. A 22 éves atléta nagyszerű formában várja a szeptember 27-én kezdődő dohai világbajnokságot: múlt csütörtökön a zürichi GyL-döntőben 100 méteren sem talált legyőzőre. A hollandok Európa-csúcstartója, Sifan Hassan 5000 méteren aratott magabiztos sikert, megnyerve ezzel karrierje második Gyémánt Liga trófeáját. A kenyaiak középtávfutó sztárja, Timothy Cheruiyot a triplázók sorába íratkozott fel, harmadik alkalommal hódította el 1500 méteren a legjobbnak járó serleget. A kenyai 2003 óta a leggyorsabb időt repesztette a belga fővárosban, 3:30.22-vel, őt az Ingebrigtsen-fivérek követték, Jakob 3:31.62-vel, míg Filip 3:33.33-mal végeztek dobogós helyen. Női diszkoszvetésben a kubai Yaime Perez impresszív sorozatot követően 68.27 m-rel második GYL elsőségének örülhetett. A júliusban hazánkban a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon is rajthoz álló svéd Daniel Stähl egész szezonban kiváló eredményeket ért el, a liga döntőjben sem tudták legyőzni, így karrierje első Gyémánt Liga serlegét hódította el a világbajnoki ezüstérmes.

A férfiak súlylökését csütörtökön rendezték meg, a számot az új-zélandi Tomas Walsh nyerte meg 22.30 méteres eredménnyel.

További 16 szám fináléjában múlt csütörtökön Svájcban hirdettek győztest. A Gyémánt Liga idei kiírásának nyertesei szabadkártyát kaptak, és automatikusan indulhatnak a szeptember végén kezdődő dohai világbajnokságon.

Bővebben a mellékletben.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.