Duplázások és rekordok vasárnap is

Újabb remek teljesítmények az ifjúsági ob második napján

A leányok rúdugró számával folytatódott a bajnoki hétvége Miskolcon, Magyarország Ifjúsági Atlétikai Bajnokságán. A KSI SE tehetsége, Kulcsár Boglárka szerezte meg az aranyérmet, az ezüstöt az egyéni rekordját beállító pécsi Garamvölgyi Petra, míg a bronzot az MTK Budapest ugrója, az idei legjobbját elérő Hornácsik Gréta nyakába akasztották. Kiélezett csatát hozott a távolugrás, amelynél mindössze 2 cm döntött a bajnoki címről, a győztes ezúttal az élete legnagyobb ugrását abszolváló debreceni Rácz Vivien lett, Szűcs Szabina, a KARC fedettpályás korosztályos ötpróba csúcstartója, a tegnapi ezüstje után újabb értékes második helyet szerzett, a dobogóra a keszthelyi Szabó Laura állhatott még fel. Súlylökésben Szeged is csatlakozott az aranyat gyűjtők táborához, Losonczi Blanka biztos sikerének köszönhetően, őt két egyéni csúcsot lökő fiatal, a bonyhádi Kling Réka és a szolnoki Rácz Luca követték. 400 m gáton egyéni rekorddal lehetett csak pódiumra állni, az ARAK Up. Akadémia reménysége, Mohai Regina a múltheti sikeres budapesti versenyek után a bajnoki címet is elhódította, a Vasas versenyzője Decker Szonja két nap alatt két egyéni csúcsot futott, vasárnap ezüsttel gazdagodott, a bronzot az SVSE-s Hadnagy Zsóka nyerte.

A fiúk súlylökésében gyulai elsőséget jegyezhettünk fel, Taután Dominik egyéni legjobbjával győzött a saját legjobb eredményét beállító szegedi Gábor Tamás előtt, a győri Horváth Márk lett a harmadik. Tegnap élete leggyorsabb 400-as ideje ezüstérmet ért a Vasas futójának, Bánóczy Árpádnak, ezúttal 400 m gáton legyőzhetetlennek bizonyult, és nemcsak aranyérem szerepelhet a neve mellett, de új egyéni rekord is. A tatabányai Galántai Bence lett a második, szintén eddigi legjobb idejét elérve, a harmadik hely a zalaegerszegi Pető Andrást illette meg. A leányok diszkoszvetésében már bajnoki aranyéremmel a zsebében nyert újabb aranyat a szombathelyi Giczi Eszter, dobogóra a súlylökésben is élen végzők, Kling Réka és Losonczi Blanka állhattak még fel. Fiú rúdugrásban fővárosi siker született, az MTK Budapest versenyzője, Nagy Marcell kiváló eredménnyel, 5 méterrel lett bajnok. A fiatal atléta nemcsak az aranyérem miatt lehet okkal boldog és elégedett, de a verseny során kétszer is egyéni csúcsot tudott javítani. Őt a bonyhádi Böndör Márton és a GEAC-os Bánovics József követték – mindketten csatlakoztak a győzteshez, az érmek mellett egyéni rekordot is jegyeztek. Távolugrásban egy tegnapi bronzérmes sikerét láthatták a szurkolók, az FTC ugrója, Smelka Dániel végzett az élen, a KSI-s Antal Bálint és a szombati napon magasugrásban aranyat nyerő mezőtúri Rivasz Martin előtt. A DSC-SI-s K. Szabó Gabriella is duplázott, az 1500 m után a 800 m bajnoki aranya is az ő nyakába került, mögötte az egyéni csúcsot futó Ikarus-os Gajdos Dominika és a BHSE-s Kovács Zsófia végeztek. A fiú diszkoszvetés aranyát Tamási nyerte, Strigencz Zalán jóvoltából, a második a szegedi Gábor Tamás, míg a harmadik a budaörsi Csontos Márton lett. Dőltek az egyéni csúcsok 800 méteren, a leggyorsabbnak a győriek atlétája, Pintér-Horváth Mátyás bizonyult, megelőzve a gyulai Makovinyi Attilát és a békéscsabai Kovács Mátét.

Kőszegi Míra ott folytatta, ahol tegnap abbahagyta, a 100 után a 200 m bajnoki címét is nagy fölénnyel, magabiztosan nyerte a budafokiak korosztályos fedettpályás rekordere. A dobogóra a BHSE-s Nagy Vanessza és a GEAC-os Dobránszky Laura állhattak még fel. Varga Gréta is két aranyéremmel térhet haza Miskolcról, az akadály után a 3000 m elsőségét is megszerezte az SVSE tehetsége, a győri Zatykó Luca és az Ikarus színeit képvielő Merényi Panna előtt. A fiúk hasonló számában is SVSE-s diadal született, Zsetnyai Ákos révén, ő két egyéni csúcsot futó győrit, Biros Benedeket és Marx Balázst utasította maga mögé. A bajnokság zárószáma a fiú 200 m volt, ahol az aranyérem egy ifjúsági olimpikonhoz, a dombóvári Farkas Bencéhez került, az ezüstérmet a debreceni Halász Kristóf, a bronzot a BHSE-s Révfalvi Tibor nyerték.

Ifjú titánjaink sikeres országos bajnokságon vannak túl, számtalan remek eredményt produkálva.

Mellékletben a bajnokság jegyzőkönyve.

 

(fotó: Berényi Ibolya)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.