Élen a Pannon Duo és a GEAC-Ikarus az első nap után

Országos csúcs, egyéni rekordok, izgalmas versenyek Győrben és Miskolcon

Harmincnégy csapat részvételével vette kezdetét Magyarország 2019. évi Atlétikai Csapatbajnoksága, amelynek elődöntőire a hétvégén kerül sor. A hagyományoknak megfelelően idén is két helyszínen / Keleti csoport, Miskolc – Nyugati csoport, Győr /  mérkőznek meg az egy, vagy több szakosztályt képviselő együttesek. Az első napon mindkét városban izgalmas versenyek, szoros küzdelmek zajlottak, számtalan egyéni csúcs, mi több, még korosztályos országos rekord is született.

A Nyugati Csoport (Győr) versenyeiről röviden: az eredmények élére az ARAK Up. Akadémia kiválóságának, a most Pannon Duo színeiben induló Mátó Sára bődületes új U20 országos csúcsa -57.73- kívánkozik. Idei legjobbjával (76,48 m) nyerte a kalapácsvetést a berlini Európa-bajnokság bronzérmese, a SavArra csapatát erősítő Halász Bence. Az MTK-UTE atlétája, Nguyen Anasztázia idei legjobbjával zárt a távolgurás és a 100 m élén is. A Dunafokiakkal induló ifjúsági olimpiai ezüstérmes, Huller Dániel egyéni csúccsal győzött 400 m gáton. A nap további versenyszámaiban is szinte kivétel nélkül dőltek az egyéni rekordok és idei legjobbak. A 4x100 m váltókat a csoportban mindkét nem esetében a Pannon Duo nyerte.

Győrben az első nap után a dobogósok: 1. Pannon Duo 239,5 pont , 2.Sportolj Velünk! - Veszprém - Győr 212 pont , MTK-UTE 188 pont.

A Keleti Csoport (Miskolc) küzdelmei is izgalmasra sikeredtek: A Bp. Honvéd SE junior Európa-bajnoki 4. helyezett távolugrója, Farkas Petra egyéni csúccsal, 6.43 m-rel nyerte a számot. A DSC-SI - NYSC gerelyhajítója, Szilágyi Réka idei legjobb eredményével - 58.15 m - utasította maga mögé ellenfeleit. Világbajnok, olimpiai bronzérmes súlylökőnk, Márton Anita, A Viharsarok színeiben magabiztosan szerezte meg az elsőséget diszkoszvetésben (53,22 m). A további szezonbeli legjobbakat és egyéni rekordokat hozó versenynap zárószámát, a váltókat a nőknél a Bp. Honvéd SE, az uraknál a Konok Kunok csapatai nyerték.

Miskolcon az első nap után a dobogósok: 1. GEAC-Ikarus 236 pont , 2. Budapesti Honvéd Sportegyesület 232,5 pont , 3. Konok Kunok 217 pont. A két csoport első 6-6 helyezett csapata jut be a szeptemberi döntőbe, amely Székesfehérváron kerül majd megrendezésre.

A 2. nap vasárnap 10:30-kor a női 5000 m gyaloglással folytatódik.

Mellékletben az 1. nap eredményei, illetve a pontverseny állása a zárónapot megelőzően.

(foto: Mérei László)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.