Elsöprő hazai sikerek

Elsöprő hazai sikerekkel zárult a Sport XXI Alföldi Régió pálya egyéni versenye Kecskemét új atlétikai centrumában. Az idén átadott minden igényt kielégítő atlétikai pálya mellett még egy 100m hosszú futófolyosó is rendelkezésre állt volna, ha az időjárás nem fogadta volna kegyeibe a két megye U13-as és U11-es versenyzőit.

A házigazda KARC jól mozgósította a bázis iskoláit. A közel 40 fős csapata 6 iskolából került ki. Népes mezőnnyel jelent meg a versenyen a szentesi Maximus SE is. Egy-egy személyautónyi versenyzővel jöttek a versenyre Kiskunfélegyházáról, Kalocsáról, Kiskunhalasról, Hódmezővásárhelyről és mindkét szegedi klubból a TITÁN TC-ből és a SZVSE-ből.
Kellemes napsütésben a 60 m-es futásokkal kezdődtek a versenyek. Kiváló eredmények születtek a lányok U13-as versenyében Mester Adél (Jövő Bajnokai DSE) és Lakatos Anna (Kalocsa) győzelmeivel. A 2008-as lányok távolugrásában pedig centiméterek döntöttek az érmek színét illetően. Az aranyat Deák Réka (HÓDIAK), az ezüstöt Lakatos Anna, a bronzérmet Gál-Kis Zsuzsanna (KARC) vehette át a verseny után. A távolugrásban bronzérmet kiérdemlő Gál-Kis Zsuzsanna 1000 m-es futásban utasította maga mögé a mezőnyt, szinte végig egyedül futva, kőkemény tempót diktálva. A 2007-es fiúk 1000 m-es versenyszámában is parázs verseny alakult ki a két szegedi atléta között. A győzelmet Hallai Péter (SZVSE) egy tizednyi különbséggel érdemelte ki a TITÁN-os Frank Balázs előtt. Kislabdahajításban az U11-esek versenyében Házi Marcell (KARC) 40 m-es eredménye említésre méltó.

A verseny végén az elmaradhatatlan „Arra van a BOLT”-os csoportképen csupa mosolygós arcot láthattunk.
Szeretném megköszönni a versenyt szervező kollégáknak, név szerint Adamik Zolinak és Havas Csabának, a gördülékeny versenyrendezést és a jól előkészített pályát. (SZM)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.