Ezüstérem és kiváló eredmények Ptujban

Sikeres serdülő válogatott viadal

A szlovéniai Ptuj városa adott otthont szombaton az U16 CZE-HUN-SLO-SVK-CRO válogatott viadalnak. A jó hangulatú, jól szervezett egynapos viadalon serdülő válogatottunk nagyszerűen szerepelt, számtalan győzelem, érmes helyezés és egyéni csúcs került csapatunk neve mellé. A válogatottak versenyében leány csapatunk 208 ponttal győzött,  a fiúk 219 ponttal második helyen végeztek a csehek mögött, összesítésben pedig Csehország győzött, 427 ponttal Magyarország ezüstérmes lett.

Néhány eredményt kiemelve: dobószámokban csapatunk történelmet írt, sosem fordult még elő, hogy majdnem minden dobószámot magyar fiatal nyerjen - Ptujban a fiú súlylökés kivételével minden dobószámot magyar atléta nyert. Duplázott Kövér Fanni, aki nemcsak a gerelyhajítás, de a diszkoszvetés aranyérmét is megszerezte, Brunner Hugó Hugó egyéni csúccsal győzött távolugrásban, és tagja volt a 4x100 m-es váltónak, amely igen megsüvegelendő 43.54-es idővel ért célba. Csizmazia Áron diszkoszvetésben, Füredi Dániel és Viszkeleti Villő kalapácsvetésben, Herczeg György gerelyhajtásban bizonyult a legjobbnak. Fiataljaink egyéni csúcsot elérve arattak sikert. Herczeg György 69,67 m-es dobása azért is kiemelendő, mert serdülő korosztályban nála nagyobbat csak Rivasz-Tóth Norbert jegyzett korábban. 4x100 m-es leány váltónk 3. lett, de külön dicséret illeti eredményüket, hisz három 14 éves is tagja volt a kvartettnek. Aranyérmes lett még például Csuta Dorottya 2000 m-en, Babinyecz Anna 600 m-en, a fiúk 100 m-én kettős magyar siker született, Tatai Zalán és Chen Kevin sorrendben. Leány 3000 m gyaloglásban Kovács Alexandra óriási egyéni csúccsal győzött, 13 évesen 5 éve nem gyalogoltak a távon nála jobb időt.

Az időjárás is kegyeibe fogadta a válogatottakat, zápor, zivatar sem nehezítette a versenyeket, „csak” az eredményhirdetéskor kezdett el esni, azonban ez sem szegte a lelkes fiatalok kedvét.

Mellékletben a verseny jegyzőkönyve.

(fotó: Ambrus László)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.