Fantasztikus időben, kiváló helyen, igazi futóünnep

Sport XXI
SVSE csapataranyak

A mezei ligaversennyel egyszerre versenyezhettek a régió 12 éves, és fiatalabb gyermekei is Nemesvámoson, a balácai villagazdaság kétezer éves emlékei között. Az új helyszín, technikás, sok kanyarral és mesterséges akadállyal tarkított pályával fogadta a gyermekeket. A nap két legnépesebb rajtja során a korcsoportok fiú és leány versenyzői egyszerre rajtolhattak. A jó idő és versenylehetőség más régió gyermekeit is vonzotta. Ez emelte a verseny rangját, bár fejtörést is okozott a rendezőknek.
Az U11-es korcsoportban 95, az idősebb korcsoportban 75 gyermek vágott neki a 800 méteres pályán, a két- és háromkörös távnak. A változatos pálya 1600 métere, a fiataloknál nem rázta eléggé szét a mezőnyt. A 11-12 éveseknél könnyebb volt az érkeztetés.
A fiatal résztvevők, a versenylázon gyorsan túltették magukat és élvezetes versenyt vívtak. A program és a rendezők jóvoltából kiérdemelt jutalom matrica és csoki gyorsan feledtette a táv teljesítése okozta fáradalmakat. Az egyéni és csapatérmesek eredményhirdetésekor az érmeken túl, a résztvevők, a szülők, a nézők hangos tapsa Nemesvámos vendéglátásának is szólt, melyet ezúton is köszönünk!
A csapat aranyérmek az SVSI-s fiatalok nyakába került, az ezüst a VEDAC, a bronz az ARAK-os gyermekekhez került mindegyik korcsoportban. Az egyéni győztesek plusz eredményhirdetés alkalmával vehették át az egyéni érmeiket.
Idén először, a legfiatalabbak, az U9-esek is rajthoz állhattak. Az egykörös táv teljesítése – és a jutalmak – talán pont elég motivációnak bizonyult arra, hogy rendszeres testmozgásul a sportok királynőjét, az atlétikát válasszák.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.