Fókuszban a világbajnokság

Márton Anita
Márton Anita a duplázás ellenére nem volt elégedett.

A hétvégi Budapest Open Schulek Ágoston Emlékversenyen duplázni tudott fedettpályás világbajnokunk, Márton Anita, hiszen a szombati súlylökés után vasárnap a diszkoszvetésben sem talált legyőzőre. Ennek ellenére nem volt teljesen megelégedve teljesítményével.

– Szerettem volna jobbat lökni, de még nem igazán állt össze a mozgásom – vélekedett az olimpiai bronzérmes. Fizikailag minden rendben van, úgy érzem erőnlétileg nagyon jó állapotban vagyok, csak ezt még át kellene vinni a súlygolyóba. A diszkoszvetés végeredménye jó lett, de a súlylökés az, ami a legfontosabb, így picit felemásra sikerült a hétvége.

A tavalyi évben sérülés hátráltatta a 30 éves dobóatlétát, de szerencsére ebben a szezonban ilyen problémái nincsenek.

 Egészségügyileg minden rendben van. Technikailag kell összetenni a mozdulatsort, mert úgy érzem, a gyorsasággal, és az erővel nincsen gond, alakul a mozgás is, de még nem teljesen éreztem rá.

Természetesen az idei legfontosabb verseny a Békéscsabai AC atlétájának a szeptember végén kezdődő, dohai világbajnokság.

– Újdonság mindenki számára, hogy ilyen későn rendezik a világbajnokságot, ezért máshogy fog kinézni a felkészülés idén. A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj lesz az utolsó versenyem, ezután másfél hónapos alapozás kezdődik. Közben persze lesz Csapat Európa-bajnokság és országos bajnokság is, amit így a felkészülés közben fogok megcsinálni, ezért igazán jó eredményt nem is várunk ezeken a versenyeken. A világbajnokságra készülünk, arra áldozunk be mindent.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.