„Ha ezt az anyukámnak megmutatom, el sem hiszi.”

Szentes
Usain Boltnak is üzentek a szentesi gyerekek

Október 25-én a szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola sportudvara adott otthont az Alföldi Régió Kölyök Atlétika versenysorozat első állomásának. A megjelent kisiskolásokat gyönyörű időben, szikrázó napsütésben, meleg szeretettel fogadták a szervezők.
 
A versenykiírással ellentétben mindenki indulhatott mind a hat versenyszámban. Ezt szinte az összes induló ki is használta, hiszen a számok nem okoztak különösebben nagy terhelést a második osztályos gyerekek számára. 

Kiváló versenyeken, remek eredmények születtek a szentesi és a kiskunhalasi iskolások körében. 

A rendezvény végén minden gyermek aranyérmet kapott, néhányuknak ez volt az első medálja. 

– Ha ezt az anyukámnak megmutatom, el sem hiszi. – mondta boldogan az egyik kislány, miközben a fotón Usain Boltnak is üzentek.
 
Ez a verseny már bevezeti a gyermekeket az atlétika világába, de a legfontosabb üzenete az, hogy nem lehet elég korán kezdeni a sportolást. A versenykörülményekhez való alkalmazkodás pedig az élet bármely más területén fontos szempont lehet a jövőben. 

A régióban novemberben folytatódik a Kölyök Atlétika versenysorozat. Kiskunhalason, a Bács-Kiskun megyei általános iskolák versenyzői mérik fel és össze a tudásukat. Decemberben pedig Kecskeméten, az U11-es korosztállyal kiegészülve lesz a hagyományos Tapsifüles-kupa. 

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.