I. Family Futam atlétikai esemény a családnak

Nagyszerű hangulatban 2019.04.05-én rendezte meg a TVE-MAC első közös rendezvényét, a Family Futamot. Az eseményen 150-en sportoltak (52 felnőtt és 98 gyermek) 38 csapat részvételével, a kerület iskolái közül 11-en képviselték magukat. A lebonyolítást 32 fő önkéntes segítő munkája tette lehetővé.

A versenykiírást 4 héttel az esemény előtt az egyesületi honlapon hirdette meg a MAC http://margitszigetiac.hu/family-futam/, valamint facebook oldalán is megjelenítette https://hu-hu.facebook.com/margitszigetiac/. Ezzel egy időben a III. Kerületi TVE hivatalos oldalaira is felkerült minden információ - társszervezőként https://hu-hu.facebook.com/tve1887.hu/ https://www.tve1887.hu/single-post/2019/03/20/Family-Futam.

Az eseményen való részvétel mindenki számára ingyenes volt, a csapatoknak április 03-ig csak regisztrálni kellett.

Minden csapat öt állomást teljesített:

Célbadobás
40m síkfutás
Koordinációs feladat, minigátakkal és létrával
Helyből távolugrás
800m

A résztvevők egyedi, az eseményre gyártott faérmet és az egyesületek nevével (TVE, MAC logóval) ellátott hátitáskát, valamint  gyümölcsöt, vizet és izotóniás italt kaptak ajándékba.

A rendezvényt az Aelia Sabina Alapfokú Művészeti Iskola hat növendéke (Drexler Ákos, Dobovics Gergő, Szatmári Boglárka, Osztovics Dénes, Árkossy Máté, Jakab Attila) nyitotta megy egy trombita fanfárral.Ősbemutató volt, hiszen ezt a párperces fanfárt kifejezetten erre az alkalomra írta az iskola egyik tanára, Félegyházi Bence.

Az esemény különleges, egyedi jellegét az adta, hogy szülők és gyerekek együtt versenyezhettek, és nem az egyéni teljesítmény, hanem a csapateredmény számított, így mindenki számára örömteli mozgás valósulhatott meg.  A csapatok vegyes összetétele nagyon jó kezdeményezésnek tűnt, a szülők egyéni példamutatása éltre szóló elkötelezettséget teremthet gyermekeik számára a sport iránt. Nagy tetszést keltett a gyerekek között a zenés-hangulatos légkör kialakítás, hiszen ezzel is csökkent az esemény verseny jellege.

Az esemény után a résztvevőkkel elégedettségi kérdőívet is kitöltettek a rendezők, és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak a szervezéssel, és a létesítménnyel kapcsolatban is.

Első alkalommal került megszervezésre a Family Futam, de hagyományteremtő céllal, a TVE-MAC együttműködés keretein belül a továbbiakban is örömmel szerveznek majd hasonló eseményeket. (Margitszigeti Atlétikai Club)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.