Igazi futóünnep volt a nemesvámosi Magyar Liga forduló (GALÉRIA)

Mezei futás
Különleges helyszínen, kiváló időjárási körülmények mellett rendezte meg a VEDAC Nemesvámoson, a balácai villagazdaságban a Mezei Futó Magyar Liga második fordulóját.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) nagy fába vágta a fejszéjét, amikor úgy döntött, hogy Balácán, a római kori villagazdaságban, a Villa Romanában bonyolítja le a Mezei Futó Magyar Liga második fordulóját és a Közép-dunántúli régió Sport XXI. mezei futó versenyét.

A szombati eseményre közel félezer futó érkezett, akiket az időjárás kegyeibe fogadott. A szervezők technikás, éles fordítókkal nehezített pályát jelöltek ki a két hektáron fekvő, kétezer éves műemlékek között. Az időjárásnak és a csodálatos helyszínnek köszönhetően élvezetes versenyek zajlottak, miközben a résztvevők ingyenesen – tárlatvezetők segítségével – megtekinthették az épületekben kialakított kiállításokat is.

Délelőtt a Sport XXI. program versenyeit bonyolították le, ahol az U11-es és U13-as nyolcfős csapatok versenyében is az SVSE, VEDAC, ARAK sorrend alakult ki az első három helyen. Az időrend kiegészült az U9-es futammal, ahol már óvodáskorúak is rajthoz állhattak.

A Ligaversenyeket a serdülő lányok kezdték, a futamot Szalay Zóra nyerte (DOVASE, 10:14), a serdülő fiúk között Árvai Róbert (TSC-Geotech, 12:55), az ifjúsági lányoknál Varga Gréta Barbara (SVSE, 13:16), az ifjúsági fiúknál Tóth Márton (SVSE, 15:35) ért elsőként a célba.

A felnőtt nők Ligaversenyét a Budapesti Honvéd SE dominanciája mellett Tóth Lili Anna (17:08) nyerte, a juniorok között az Ikarus BSE sportolója, Merényi Panna, (17:38) bizonyult a legjobbnak. 

– Három hete kezdtük el az alapozást, nekem a pályaversenyek után volt két hét pihenőm, így még nem vagyok olyan jó állapotban, ezért ezt a versenyt elsősorban edzésjelleggel futottam le. Elég trükkös volt a pálya, jó sok kanyar volt benne, így nehezebb volt tempót futni. Három kilométer után kicsit visszaálltam, Bogival együtt futottunk a negyedik körben, majd az ötödik körben volt egy kisebb hajrázás közöttünk, amiből most én jöttem ki győztesként. Messze vagyok még attól, hogy csúcsformában legyek, jövő héten edzőtáborba megyünk, az időszaknak megfelelően folyik a munka – mondta.

A felnőtt férfi Ligaverseny is BHSE győzelmet hozott, Kovács Benjámin nyert 20:26-os idővel, megelőzve a junior Liga-győztes Palkovits Istvánt (KARC, 20:35).

– Nekem egy kicsit szűk volt a pálya, a rövid kanyarok miatt, de nagyon tetszett a helyszín, az időjárás és a szervezés is jó volt. Ami a futást illeti: teljesen átengedtem a többieknek a terepet, ők diktálták az iramot. Én próbáltam védekezni és lassítani az iramot, hogy ne kelljen olyan nagy tempóban futni, ami többnyire sikerült is. Az utolsó körben Pistit le tudtam szakítani, így a tavalyi győzelmem után tudtam hozni az ideit is – értékelte a versenyt Kovács Benjamin.

A Mezei Futó Magyar Liga sorozat november 17-én, Salgótarjánban folytatódik a harmadik fordulóval.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.