Kalocsai sikerek Kiskunhalason

Alföldi Régió - Kölyökatlétika

November 22-én, pénteken Kiskunhalason rendezték az Alföldi Régió Kölyökatlétikai verseny második fordulója. A házigazda Kertvárosi Iskola mellett Szegedről, Kalocsáról és a helyi Felsővárosi Általános Iskolából megjelentek szinte megtöltötték a verseny helyszínéül szolgáló sportcsarnokot. 

A két-két ugró-, futó- és dobóversenyszámot magába foglaló versenyen Lakatos István versenyzői vitték a prímet. Látszik, hogy Kalocsán az Eperföldi Sport Általános Iskolában komolyan veszik a sportot. A pár éve működő sporttagozatban elvégzett munka már érezteti hatását. A kolléga elmondása szerint nemcsak atlétikában, hanem kézilabdában is járnak meccsekre. A sokoldalú képzés tehát párosul a játékossággal is. Ennek a korosztálynak pont erre van szüksége. A kiváló alapok megszerzése alternatívát jelent a későbbi sportágválasztásban. Az biztos, hogy a következő években reális esélyük lesz a kecskeméti és a kiskunfélegyházi atlétákkal szemben. 

A versenyszámok győztesei aranyérmet, míg a versenyen résztvevők kisebb érmet kaptak.

Szeretnénk kiemelni Sipos Florina (Kalocsa) versenyzését, aki az öt versenyszámból négyben lett a legjobb. Sípoló labdadobása igazán kiváló eredmény. Nagyon jó adottságokkal rendelkezik még Cserbaparov Lili (Kalocsa), Varga Kála (Kiskunhalas), Kamarás Virág (Szeged), Bíró Boglárka (Kiskunhalas) a lányok közül. A fiúknál Tari Csaba (Szeged), Szabó Robin (Kiskunhalas), Győri Gábor, Lisztmajer Milán és Vörös Sándor (mindhárman Kalocsáról) végeztek az élmezőnyben. 

Jó gondolatébresztő volt ez a verseny, hiszen ha nem is vettek részt nagy számban a térség iskolái, de legalább kicsit az atlétikára koncentráltak ebben a két hónapban. 

A következő verseny a Tapsifüles-kupa, amely ebben az évben már a huszadik lesz Kecskeméten. 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.