Kettős Ikarus-siker Budapesten

Sport XXI. Közép-Magyarország, páya 2.

2019.09.14-én, az Ikarus atlétikai Centrumban került megrendezésre a Közép-Magyarország régió második pálya csapatversenye. Nyarat idéző időjárás fogadta a résztvevőket, ami az ügyességi számoknál kedvező volt, ám az állóképességi versenyszámokban kemény próbára tette a gyererek kitartását.

A résztvevő 16 csapat mindegyike lelkesen és fegyelmezetten versenyzett, emellett figyelemre méltó egyéni és csapateredmények is születtek. Utóbbiak terén is kiemelkedő az győztes U13-as Ikarus csapata, akiknél a csapat összpontszám megközelítette az 500 pontot, amellyel az elmúlt évek egyik legjobb eredményét sikerült elérni.

Örvendetes, hogy a III. kerületi TVE csapata is feliratkozott a dobogós helyezett csapatok névsorába.

Hiányérzet is volt a versennyel kapcsolatban, hiszen a régió szakosztályainak csaknem felének jelenleg nincs olyan stabil létszámmal működő gyermek csoportja(i), amellyel ki tudott volna állítani legalább egy stabil csapatot. Figyelemfelhívás volt ez a verseny, hiszen a jelenség erősen kihat majd a későbbiek során az újon és serdülő és idősebb utánpótlás korosztályokra is. Remélem, hogy az ősz folyamán sikerül ezen a téren rendezni a távolmaradó szakosztályok sorait, és a következő alkalommal ismét erősebb létszámú versenyt láthatunk.

Az U11-es csapatok versenyében abszolút holtverseny alakult ki az Ikarus A és B csapatai között, mindkét egység 12-12 pontot szerzett úgy, hogy a versenyszámok helyezési számai sem tudtak dönteni. A dobogó harmadik fokára a Vasas(20 pont) csapata állhatott fel.

További eredmények: 4.BHSE, 5. III. ker. TVE, 6. Postás

Az U13-as csapatok versenyében is kettős Ikarus BSE győzelem született, harmadik helyezett megérdemelten (és nem csupán a neve miatt) a III. K. TVE lett.

Eredmények: 1. Ikarus A (482) 2. Ikarus B (459) 3. III. TVE (419)  4. Ikarus C (393) 5.Postás (333) 6. Ikarus D (329). (TI)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.