Kölyök Atlétika verseny Nyíregyházán

A Keleti Régióban megújulva folytatódik a „KIDS” gyerekatlétikai program, továbbra is a Sport XXI. program keretein belül.

A versenyt Bakosiné Szenczi Erika tanárnő az NYSC-SI atléta edző kolléganőnk szervezésében került lebonyolításra. Az esős idő miatt a Nyíregyházi Városi Stadion atlétika pályája helyett, a stadion Tenisz Csarnokában került megrendezésre, a Kölyök Atlétika verseny, a 3-4 osztályosok részére Bakosi Béla a városi stadion munkatársának jóvoltából.

 A megnyitó után a következő versenyszámokban versenyezhettek az iskolások: forma-1, sprint/gátfutás, koordinációs létra futás, béka ugrás, kölyök térdből dobás és a végén állóképességi futás.

A versenyen a kővetkező hat iskola vett részt: Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola, Bethlen Gábor Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Móricz Zsigmond Általános Iskola, Petőfi Sándor Tagintézmény és az Arany János Gimnázium és Általános Iskola.

A verseny végén a gyerekek örömmel vették át a Kölyök Atlétikai oklevelüket, valamint a Bakosi Béla hármasugró Európa-bajnokunk által felajánlott érmeket. Újra láthattuk, hogy a kicsik mennyire élvezték a versenyzést, a jól kitalált versenyszámokban, maradandó atlétikai élménnyel gazdagodtak a versenyről szüleikkel. A szülők elismeréssel szóltak a pörgős rendezésről, a jó hangulatról, a verseny 2 óra alatt lebonyolításra került.

Jó volt látni, most is és korábban a Sport XXI. versenyeken is, hogy az NYSC-SI támogatásával milyen nagyszámú iskola kötődik a szakosztályhoz, amely megalapozza az utánpótlás nevelésben, valamint a felnőtt korban elért saját nevelésű atléták nagyszerű eredményeit.

Köszönet illeti a Bakosi házaspárt az önzetlen magas szakmai színvonalú szervezésért.

Nyíregyháza, 2019. május 30.

Nagy Tibor

Koordinátor

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.