Kölyökatlétika verseny Nyíregyházán

A Keleti Régióban folytatódott a „KIDS” gyermekatlétikai program, a Sport XXI keretein belül.

A versenyt Bakosiné Szenczi Erika tanárnő, az NYSC-SI atlétaedző szervezésében rendezték. Az sóstói stadion teniszcsarnokában került sor a Kölyökatlétika versenyre, az U9-es korosztály számára, Bakosi Bélának a városi stadion munkatársának jóvoltából.

A megnyitó után a következő versenyszámokban versenyezhettek az iskolások: Forma-1, sprint/gátfutás, koordinációs létra futás, béka ugrás, kölyök térdből dobás és a végén, állóképességi futás.

A versenyen a Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola, a Bethlen Gábor Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, a Móricz Zsigmond Általános Iskola, a Petőfi Sándor Tagintézmény és az Arany János Gimnázium és Általános Iskola vett részt.

A verseny végén a gyerekek örömmel vették át a Kölyökatlétikai oklevelüket, valamint a Bakosi Béla hármasugró Európa bajnokunk által felajánlott érmeket, továbbá az Atlétikai Közhasznú Egyesület jóvoltából a bőséges édességcsomagot. Újra láthattuk, hogy a gyerekek mennyire élvezték a versenyzést a jól kitalált versenyszámokban, maradandó atlétikai élménnyel távoztak a versenyről szüleikkel együtt. A résztvevők elismeréssel szóltak a pörgős rendezésről, a jó hangulatról.

Jó volt látni, most is és korábban a Sport XXI versenyeken is hogy az NYSC-SI támogatásával milyen nagyszámú iskola kötődik a szakosztályhoz, amely megalapozza az utánpótlás-nevelésben valamint a felnőtt korban elért saját nevelésű atléták nagyszerű eredményeit.

Köszönet illeti az NYSC atlétikai szakosztályát és a Bakosi házaspárt az önzetlen, magas szakmai színvonalú szervezésért.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.