Melegben messzebbre száll a gerely is

Gerelyhajítók
Cipruson készülnek.

Három magyar atlétacsapat is edzőtáborozik most a világ különböző pontjain – a közös bennük nyilván az, hogy egyaránt melegebb éghajlaton. A megszokott helyükön, Dél-Afrikában izzadó kalapácsvetőkről már esett szó, most essék a gerelyhajítókról is, akik Cipruson, Nicosiában tartózkodnak december 8. és 20. között, ahol minden adva van a minőségi edzésekhez – tudtuk meg Török Krisztián dobószakági referenstől.

A táborban a gerelyes program A- és a B-keretéhez tartozó versenyzők vesznek részt, név szerint Rivasz-Tóth Norbert, Diósi-Moravcsik Angéla, Schmölcz Márk Xavér, Jancsik Tamás, Máté Fanni, Bodgán Annabella, Kövér Fanni és Tremmel Barbara, illetve csatlakozott még a C-keretből önköltségen Jancsik Martin és Petz Barnabás is. Előrelépés, hogy Török Krisztián, Varga Lőrinc, Magyari Zoltán és Mahl Krisztián edzők mellett rehabilitációs szakember is elutazott a csapattal Hladony Sándor személyében, aki minden edzésen jelen van, aktívan részt vesz a közös munkában, tanácsai valamint meglátásai azonnali és nélkülözhetetlen segítséget jelentenek az edzők számára.

– Örülök, hogy december közepén ilyen jó időben, húszfokos hőmérsékletben tudunk készülni olyan helyen, ahol megfelelő körülmények vannak a gerelyhajításhoz. Otthon folytatjuk az alapozást és a felkészülést reményeim szerint az olimpiára, és ami már biztos, az Európa-bajnokságra – mondta férfi felnőtt országos csúcstartónk, Rivasz-Tóth Norbert, aki döntős volt a legutóbbi világbajnokságon, és végül a kilencedik helyet szerezte meg Dohában.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.