A Mezei futó Országos Bajnokság margójára

Izgalmas versenyek Kecskeméten

Mint szervezők, idén már a negyedik alkalommal kaptunk lehetőséget arra, hogy házigazdái lehessünk ennek a nagy hagyományokkal rendelkező versenynek. A vállalással több célt tűztünk ki magunk elé, egyrészt, hogy a KARC-ban egyre jobban erősödő távfutó szakág itthon megmutatkozzon, másrészt, a hamarosan átadásra kerülő pályánkon rendezendő versenyekre gyakorlott versenybírói gárdánk legyen, valamint, hozzájáruljunk a magyar távfutás fejlődéséhez.

A pálya jó helyszínen, jól nyomon követhető módon került kijelölésre, bár a folyamatos, most is zajló fejlesztés miatt voltak építési területek, de szerencsére mindezt sikerült áthidalni. Reményeink szerint jövőre már készen lesz a terület, ahol további mezeis fejlesztést tudunk csinálni. Maga a verseny nagyon jól sikerült. Óriási segítséget kaptunk a Mercédes-től, valamint a Kecskeméti Sportiskolát működtető Juniorsport Nonprofit Kft-től, amit itt is nagyon köszönünk.

A népszerűsítésre általunk kitalált U11-U13 –as „Álom Jövő” futamaiban 165 fiatal nevezett, ami részvételi csúcs. A legfiatalabbak ugyanazon a pályán futhattak, mint a „nagyok”  - reméljük, ez ad egy olyan motivációt pályájukhoz, ami megtartja őket az atlétikában.

A bajnoki számokban nagyon sok egyesület került a legjobbak közé, több mint harminc klub szerzett pontot. Izgalmas, változatos futamok voltak, ahol megmutatták magukat a távfutó műhelyek. A pontverseny soha nem látott szoros versenyt hozott, hiszen a BHSE elsősorban a felnőttekkel, az SVSE pedig minden korosztályban helytállva került az élre holtversenyben, 181-181 ponttal. Kiválóan mentek a mögöttük következő klubok is, a Békéscsabai AC, a VEDAC, a KARC és a Győri AC is több korosztályban tudott dobogóra kerülni.

A nevezettek száma az előző évhez képest 150 fővel nőtt, amit szeretnénk jövőre tovább növelni, egy igazi futó ünneppé varázsolni a távfutás talán legemberközelibb szakágát, hiszen van-e jobb a természetben futásnál?! (Adamik Zoltán KARC vezetőedző, szervező)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.