Nemes Rita és Szabó László vezet az első nap után

Összetett országos bajnokság és liga-versenyek a hétvégén

Egy héttel a 124. Atlétikai Magyar Bajnokság után újabb országos bajnoki címekért küzdhetnek versenyzőink a hétvégén, ugyanis augusztus első napjaiban kerül megrendezésre a fővárosban Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnoksága. A felnőtt versenyszámokban a tízpróba dr. Nyerges Mihály emlékverseny, a hétpróba Szekeres Sándor emlékverseny is egyúttal. Dr. Nyerges Mihály a Testnevelési Egyetem dékánja, tanszékvezető egyetemi tanára hosszú ideig volt a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára, az Európai Atlétikai Szövetség tanácsának tagja. Szekeres Sándor edzői tevékenysége során bajnok és válogatott atléták sorát nevelte fel, jelentős szakirodalmi munkásság fűződik a nevéhez, a KSI és a Vasas SC vezetőedzője volt. A kétnapos bajnoki viadalra összesen 38 nevezés érkezett, többpróbázóink számtalan kiváló eredménnyel, egyéni csúcsokkal és idei legjobbakkal nyitották a hétvégét.

Női hétpróbában az első napot, 4 számot követően toronymagasan vezet a miskolciak két egyéni legjobbat is jegyző versenyzője, Nemes Rita (3442 pont). Mögötte két fiatal, egyéni csúcsnál járó 2001-es születésű tehetség, a főként magasugrásban jeleskedő Kárpáti Enikő Kata, valamint Marosi Viktória várják dobogós helyről a folytatást. Az első nap éllovasa egyébként a négy próbából hármat magabiztosan megnyert, egyedül magasugrásban (ahol amúgy egyéni rekordot ért el!) szorult "csak" hátrébb, ott 183 cm-rel, az idei második legjobb magyar eredményt jegyezve, az UTE olimpikon Fedettpályás Eb-döntőse, Szabó Barbara tudott győzni.

Férfi tízpróbában öt szám után is sorra dőltek a szezonbeli és egyéni rekordok. Az első nap után vezet az FTC 9-szeres magyar bajnok távolugrója, Szabó László (4006 pont), őt pedig egy országos csúcstartó, világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes, az Athén-i olimpia 6. helyezettje, Zsivoczky-Pandel Attila követi. A dobogóról várja még a második napot a kétszeres magyar bajnok, Kriszt Botond.

Féltávnál a 3260 pontos egyéni csúcsnál járó Gábris Dávid vezeti az U23-as korosztály bajnokságát. A junioroknál az élen 3298 pontos egyéni rekorddal a főként rúdugrásban vitézkedő GEAC-os Ifjúsági Európa-bajnoki döntős, Mihály Ádám.

Az összetett bajnokság mellett zajlik a BHSE Ifjúsági, Junior és Szuper Liga versenye is a hétvégén, ahol szintén születtek remek eredmények. A debreceniek 13-szoros magyar bajnoka, Koroknai Tibor 51.04-gyel nyerte a 400 m gátat - ideje jobb volt, mint amivel egy hete bajnoki aranyérmet zsebelt be. A Dunakeszi VSE tehetsége, Almási Olivér 100 m-en 10.96-tal repesztett új egyéni csúcsot. A liga versenyen rajthoz álló fiatalok kiváló versenyeket vívtak, többen szezonbeli legjobbjukkal zártak.

Folytatás vasárnap az Iharos Sándor Atlétikai Centrumban.

Mellékletben a szombati versenynap eredményei.

(foto: fradi.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.