Nemes Rita és Zsivoczky-Pandel Attila a bajnokok

Megvannak az idei összetett országos bajnokság győztesei

Vasárnap véget ért Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnoksága. Többpróbázóink kétnapos bajnoki viadala remek eredményeket, idei legjobbakat és egyéni csúcsokat hozott.

Női hétpróbában végig toronymagasan vezetve, magabiztos győzelmet aratott a miskolciak kiválósága, Nemes Rita. 5960 pontos összteljesítménye ráadásul fantasztikus egyéni csúcs, 330 ponttal javította meg az eddigi legjobbját, és majdnem 400 ponttal ért el jobb eredményt, mint a tavalyi bajnok. A hét számból egyébként hatban nem talált legyőzőre. Mögötte a dobogón az első naphoz képest nem történt változás, idén az ezüstérmes a 2016-os Gymnasiade aranyérmese, a főként magasugrásban versenyző Kárpáti Enikő lett (4780 pont), míg a bronzérmet Marosi Viktória nyakába akasztották (4647 pont). Az idei bajnokhoz hasonlóan a dobogós fiatalok is egyéni csúcsot jegyeztek.

Férfi tízpróbában országos csúcstartónk jött, látott és győzött: az Athén-i olimpia 6. helyezettje, világbajnoki bronzérmesünk,  a sportág igazi legendája, Zsivoczky-Pandel Attila 10. országos bajnoki címét zsebelte be vasárnap Budapesten. Háromszoros olimpikonunk 7109 ponttal diadalmaskodott, a bajnoki ezüstérmes Kriszt Botond lett (6323 pont), a dobogóra Tamási Ottó állhatott még fel (5731 pont). Mindhárman idei legjobbjukkal zártak. Az U23 korosztály versenyét szezonbeli legjobb eredményével Gábris Dávid, míg az U20-ét a rúdugrásban U18 Európa-bajnoki döntős, egyéni csúccsal végző Mihály Ádám nyerte.

BHSE Ifjúsági, Junior és Szuper Liga versenye ma is remek versenyzési lehetőséget adott a jövő reménységeinek. A nap zárószáma a férfi 1500 m volt, ahol a jelen tehetségei és már nemzetközi porondon debütált futóink is rajthoz álltak. Izgalmas befutó után az elsőségről mindössze 1 század döntött, 10-szeres magyar bajnokunk, Vindics Balázs ezúttal ezüstéremnek örülhetett, ez a "csata" a GEAC-os Pápai Márton javára dőlt el, a győztes ideje - ami egyébiránt idei legjobb - 3:49.85.

Mellékletben a versenyek jegyzőkönyvei.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.