Nyíregyházi és hajdúböszörményi győzelmek a Sport XXI. Kelet-Magyarországi Régió őszi mezei versenyén

Beszámoló a debreceni versenyről

Szép, igazi késő nyári idő volt szombaton a Debrecenben rendezett Sport XXI mezei versenyen. Az esemény a Nagyerdőben, a szokásos mezei terepen, a 47. Rajkai Emlékversennyel együtt került lebonyolításra, mely jó ötlet volt ismét, hiszen a gyerekek láthatták a felnőttek versenyeit, Lendvai András, kitünő akadályfutót, valamint Gulyás Vera, nagyszerű teljesítményét is. A verseny színvonalas volt, a külső körülmények is rendben voltak, a pálya homokos, dombos, erdei utjai jelentettek kihívást a keleti régió gyerekatlétáinak.

Az egyesületi csapatversenynél U11-ben az NYSC, U13-ban Tekergők SE győzött. Iskolai kategóriában a „kids”-es iskolák, versenyét a Nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte meg.

Az új iskolai csapat, a Debreceni Szent József katolikus tenintézet nagy létszámban jelent meg, és éremszerzéssel kezdték meg Szalai Csilla tanárnő tanítványai a Sport XXI-es szereplésüket.

Egyéniben bajnoki címet szerzett Szücs Petra (Tekergők SE), az U13-as lányok között, az U-13-as fiúk mezőnyében Henrich Milán (Tekergők SE), U11-ben, a lányoknál Kovács Lilli (NYSC), az U11-es fiúknál Szücs Gergely (Hajdúböszörményi Tekergők SE).

Jutott külön érem a kölyökatlétikai iskolai programra, mindkét kategóriában és nemben. Az egyéni 1-3. helyezettek kupát is kaptak, melyeket Kozák Luca, a DSC-SI világbajnoki résztvevő 100 gátas versenyzője adott át. A KIDS-iskolák részére az érmeket, felkészítő tanáraik adták át, melyeket Nagy Tibor koordinátor, a kupákat a 47. Rajkai Emlékverseny szervező bizottsága ajánlotta fel.

Célbaérkezéskor alma, meleg tea és csokoládé várta a gyerekeket, melyeket Benéné Lipcsei Irén egykoron sokszoros felnőtt bajnok és válogatott középtávfutó ajánlott fel.

Új színfoltja volt a versenynek hogy az eredményhirdetések után a célbaérkező gyerekek tombolasorsoláson vettek részt melyen ötven ajándékcsomagot sorsoltak ki, melyeket a versenyt támogató Takarékbank csoport ajánlott fel, Ezzel is motiválni szeretnénk a gyerekeket a futás és az atlétika irányába.

A versenyt a Hajdú-Bihar megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület és a Bihari Atlétabírók versenybírói bonyolították le. 

Gratulálunk a résztvevő szakosztályoknak, iskoláknak, versenyzőknek, edzőiknek, testnevelőknek az elért eredményekhez.

Folytatás Debrecenben, a december 1-jén, a terematlétikai versenyen, melyet az Oláh Gábor utcai sportcentrum futófolyosóján és sportcsarnokában bonyolítunk le.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.