Nyíregyházi iskolai győzelmek Debrecenben, a Keleti Régió teremversenyén

Ebben az évben is ezzel a versennyel zárult a Keleti Régióban az esztendő terematlétikai versenysorozata.

Megtelt élettel, gyerekekkel és szülőkkel – Debrecenben – az Oláh Gábor utcai sportcsarnok és a most felújított atlétikai futófolyosó, itt került megrendezésre a verseny.

A házgazda DSC-SI szakosztálynak köszönhetően, „Meleg csarnoki fogadtatás”, kitűnően előkészített versenyhelyek, és futófolyosós versenyfeltételekkel méltó körülményeket kaptunk a házigazdáktól.

Igazi atlétikai környezetet és hangulatot lehetett biztosítani a legkisebb atlétáknak. A versenyszervezés és lebonyolítás a szokásos módon gördülékenyen zajlott, 20! csapat részvételével.

A csapatkísérő edzők, testnevelők, fegyelmezetten, forgószínpad-szerűen látogatták a versenyhelyszíneket, minden szám után a versenyirodán rögzítették az eredményeket, így az utolsó versenyszám után pillanatok alatt tudtunk eredményt hirdetni, a szülők nagy örömére.

A régió legnagyobb létszámú csapatversenyét rendezhettük 20 csapat (U11-ben, 11, U13-ban 9) vett részt a versenyben, külön öröm hogy új iskolákat sikerült bevonni a rendszerbe, Szalai Csilla és Kovács Judit edzők (DSC Kincskereső edzői) a Debreceni Szent József általános iskolásokkal nagy létszámban jöttek el.  Az NYSC két nagy busszal érkezett a versenyre az egyik az NYSC szakosztályokkal együttműködő iskolák részére biztosította a nyíregyházi és vidéki iskoláik részére. Ezen iskolák korábban a KIDS gyerekatlétikai program vettek részt. Meglepetés született az abszolút pontversenyben, az iskolai gyerekprogram folytatásaként mindkét korosztályban a Nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus általános iskola csapata győzött, megelőzve a sportegyesületek csapatait.

A versenyszámok, sprintváltó, hosszú gátváltó, hármas- és ötösugrás, medicinlabda-dobás (melltől előre) és bokázás (szivacs téglalap felett) voltak.

Az eredményhirdetés ünnepélyes volt, a díjakat, érmeket Vas László, az NYSC szakosztályvezetője és Magyar Zoltán, a házigazda DSC-SI technikai igazgatója adta át. Értékeléskor a helyezett gyerekek édességcsomagot kaptak, melyet, Benéné Lipcsei Irén a BABSE elnökasszonya ajánlott fel a gyerekek részére.

További kitűzött célunk a régióban, hogy további iskolákat és kisegyesületeket vonjunk be a versenyekbe, a nagyobb szakosztályok támogatásával. 

A résztvevő iskolák szívesen vesznek részt a versenyen, mert ők külön iskolai kategóriában díjazásban részesültek melyet a Hajdú Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület ajánl fel.

A versenyen elbúcsúztattuk a 2007-es gyerekeket. Eredményhirdetés után jó hangulatban távoztak gyerekeik és edzőik.  A szülők nagy létszámban követték a versenyt a csarnok lelátójáról.

Folytatás 2020-ban, a következő terematlétika versenyen, február végén melyet ismét Debrecenben rendezünk.

A MASZ ezen programja bizonyítja, hogy a sportág jövőjét országos lefedettséggel, iskolai bázisokkal, a testnevelőtanárok motivációjával tudják biztosítani. Jól döntöttek, amikor a program folytatását támogatják sok-sok versennyel, hisz a versenyek sorozatában, versenyszituációkban tudják a szakosztályi edzők a legjobbakat az atlétikára kiválasztani.

Köszönjük valamennyi gyermeknek, felkészítő edzőiknek, testnevelőknek a részvételt, és köszönet a házigazda DSC-SI-nek, valamint a versenyrendezést lebonyolító debreceni versenybíróknak a sikeres rendezésért.

A sportág jövője biztosított a programnak köszönhetően.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.