NYSC és DSC-SI győzelmek Nyíregyházán

A Nyíregyházi Sóstói atlétikai stadionban került megrendezésre a Keleti Régió 2. pályaverseny a Sport XXI. gyerekek részére.

Az időjárás kegyes volt. Szeptember 30-án szikrázó napsütés, szép őszi nap fogadta a régió Sport 21-es és KIDS gyerek programban résztvevő kis atlétákat.

A házigazda a NYSC atlétikai szakosztálya volt, (tanárképző főiskola hallgatóinak és a szakosztály edzőinek segítségével) a lebonyolítást pedig a Hajdú Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület munkatársai végezték, gyerekek és a sportág iránti elhivatottsággal, türelemmel tették a dolgukat ezen a versenyen is.

A helyi szervezők Vas László vezetőedző irányításával mindent megtettek a verseny sikeréért.

A versenyszervezés lebonyolítás gördülékenyen zajlott, viszonylag fiatalabb főiskolás versenybírói csapattal. Kitűnően dolgozott a Német Botond és Papp Sándorné által vezetett versenytitkárság is, az utolsó versenyszámok befejezése után pár perccel már hirdettük az eredményt. Az eredményhirdetés érmekkel, édességcsomaggal, matricákkal és értékeléssel zajlott. A díjakat a csapatoknak Benéné Lipcsei Irén (sokszoros felnőtt magyar bajnok és válogatott atléta, díjfelajánló) adta át. Érem a tartalékoknak is jutott.

A szakosztályok komolyan vették a felkészülést, a DSC-DSI a NYSC egyesületek edzői jól felkészített csapatokkal vettek részt a versenyen.

Az U11-ben NYSC, U13–ban a DSC-SI gyerekatlétái szerezték meg a győzelmeket.

Az edzők a lebonyolításban aktív résztvevőként működtek közre, minden csapat mellett kísérő volt, az időrendi program gördülékenyen zajlott.

A régióban most már rendszeresen bekerül a programba, hogy a nagy atlétikai szakosztályok meghívják a versenyekre a velük együttműködő gyerek atlétikai programban résztvevő iskolákat.

A versenyt most a Kids kategóriában a kicsiknél a Besztereci Ált. Isk. csapata, míg az U13-nál a Donka László edzőkolléga által vezetett Debreceni Kazinczy általános iskola csapata nyert meg. Őket is külön díjazták a szervezők éremmel és édességcsomaggal.

A KIDS iskolák jelenlévő képviselői jelezték, hogy örömmel vették a meghívást és örülnek, hogy a program folytatódik rendezvényekkel a számukra is. Részükre a régióban a közel jövőben mezeit és teremversenyt is bonyolítunk.

Legnépszerűbbek a klasszikus versenyszámok 60gát, távolugrás, súlylökés, kislabda hajítás, sorversenyek és a váltók voltak. Jó kezdeményezése a programnak, hogy a gyerekek a felkészülés során olyan számokkal is megismerkednek, mint a rúdugrás, gyaloglás.

Sok szülő volt jelen ezen a szép őszies napon, és örültek gyerekeik sikerének eredményhirdetéskor. A verseny után jó hangulatban távoztak gyerekeik és edzőik.

Gratulálok valamennyi gyermekatlétának, felkészítő edzőiknek, és köszönet a házigazda Nyírsuli szakosztályának és debreceni versenybíróknak a sikeres rendezésért.

Az edzők örültek a versenynek a nyári szünet után, nagyon jó hogy a 9-12 éves gyerekeknek van, játékos atlétika alapokra felkészítő verseny mely sportági sikerélményt ad a gyerekeknek ezzel is az atlétikánál tartva őket.

Jó érzés volt látni, hogy a két nagy szakosztály edzői és versenybírói milyen összhangban dolgoztak együtt, az atlétikáért, a gyerekekért, egészítették ki egymás csapatait, eltűnt a sok évtizedes rossz rivalizálás. Itt is látszik, hogy nem véletlen az, hogy a két szakosztály együtt indul a felnőtt csapatbajnokságon.

A következő versenyünk a mezei melyet Debrecenben együtt rendezünk a 47. Rajkai- Kerékgyártó versennyel 2016 október 26-án, szombaton. (NT)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.