NYSC (U11) és DSC-SI (U13) győzelmek a Kelet-magyarországi régióban

A DSC-SI atlétikai szakosztálya volt a házigazda Gyulai István Atlétikai stadionban ahol minden feltétel adott volt a jó Sport XXI. versenyrendezéshez. A szakosztály és a lebonyolító Atlétikai Közhasznú Egyesület által irányított csapat mindent megtett a verseny sikeréért.

Az időjárás sajnos nem volt kegyes a régió ez évi első pálya atlétikai gyerekversenyéhez, hét végén változó időben sajnos a versenyközben már esős, hűvös időben került megrendezésre a verseny, a végére az eső erősödött, így az edzők és rendezők közös döntése alapján az utolsó versenyszámot az akadályfutást már nem rendeztük meg, e nélkül hirdettük ki az eredményt. Versenyt a Hajdú Bihar Megyei Atlétikai Közhasznú Egyesület versenybírái bonyolították le.

Mint minden eddigi versenyen, nagy csata alakult ki a két nagy NYSC-SI és a DSC-SI csapatai között, melyet most az U13 korosztálynál a debreceniek, nyertek meg, a nyíregyháziak az U11- nél győztek. Sajnos borús idő tizedelte a részvételt. Nagyon örültünk, hogy az NYSC-ből eljött a vidéki Besztereci partneriskola is. Jutott külön érem az iskolai kategória győztesének is mind két kategóriában, mely érmeket Vas László NYSC-SI szakosztályvezető adta át, és Nagy Tibor koordinátor ajánlott fel a gyerekeknek.

Az eredményhirdetés már fedett, meleg helyen zajlott, érmekkel, csokoládéval, rostos üdítővel, matricákkal, (felajánló Benéné Lipcsei Irén) és értékeléssel zajlott. A lelátón ebben a hűvös időben is sok szülő is nagy tapssal köszöntötte a célba érkező versenyzőket. Köszönjük valamennyi edzőkollégának, és testnevelőnek, akik itt voltak a versenyen, valamint előtte felkészítették a gyerekeket.

Nagy Tibor koordinátor a verseny végén gratulált valamennyi gyermekatlétának, és kiemelte, hogy ebben az esős időben nem csak ellenfeleiket, de önmagukat is legyőzték és a későbbiekben a nagy versenyeket, bajnokságokat is bizony így rendezik majd. Megköszönte a házigazda DSC-SI szakosztályának és debreceni versenybíróknak a rendezést. A Sport XXI keleti régió versenysorozat folytatódik, s a gyerekek készülnek a júniusi Debreceni Kovács Gyula Nemzetközi egyéni gyerekversenyre melyet a DSC-SI atlétikai szakosztálya rendez 2019. június 8-án, a MASZ és az Atlétikai Közhasznú Egyesület támogatásával. A versenyre az egész országból várjuk, a versenyzőket hisz mind a 4 korcsoportban külön értékeljük és rendezzük az egyéni versenyszámokat. A kiírás hamarosan látható a MASZ honlapján. (NT)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.