Olaszországban készülnek gátasaink

Az olaszországi Formia a vb-re aspiráló gátfutóink következő állomása. A szakág vezetőjét, ifj. Tomhauser Istvánt kérdeztük a tábor félidejéhez érkezve.

„Két héttel a kiemelt keret részére szervezett dél-afrikai tábort követően, egy kis létszámú, leginkább világbajnoki szereplésre esélyes csapat folytatta az edzőtáborozást Formiàban. 
Mondanom sem kell, hogy a világbajnokság kései rendezése miatt került erre az időpontra ez a felkészülési tábor. Ez a szokatlan időpont felborította a korábbi évek hagyományos gátfutó program táborozásàt, amit – átmenetileg – idén nehéz lett volna úgy közösen szervezni, hogy ne sérüljön a felnőttek szakmai érdeke.
A táborozàson – a képen láthatók mellett – itt készült Kozák Luca (edzőjével Suba Lászlóval), aki tanulmányi elfoglaltsága miatt csak rövidebb ideig tudott részt venni.
A helyszín igazolta régi hírnevét, nagyon jó körülmények fogadtak minket, úgy az edzésfeltételek, mint a rehabilitáció terén.
A jelenlegi, mostoha májusi időjárás itt is érezteti hatását, de nem olyan mértékben, mint otthon, illetve nem okoz fennakadást a felkészülésben, mert bármikor használható a Mondo borítású futófolyosó is.
Érdekesség, hogy itt készülnek Santiago Antunez, kubai gátfutóedző „guru” (többek között Peking olimpiai bajnoka, Dyron Robles és Sydney bajnoka, Anier Garcia edzője) segítségével az olasz gátfutók, valamint Andy Pozzi is, így közvetlenül bepillantàst nyerhetünk a híres kubai iskola módszereibe. A látottak alapján velősen elmondható, hogy a technikai szint tökéletesítése mindenek felett prioritást élvez a csoportjuk munkájában.
A környezet tehát minden szempontból inspiráló, igyekszünk maximálisan elvégezni az eltervezett feladatokat." (TI)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.