Pénteken kezdődik a világbajnokság

A nyitó napon kezd Gyurátz Réka és Wagner-Gyürkés Viktória / Itthon az M4 Sport közvetíti a világeseményt

Már csak egy nap és kezdetét veszi az idei szabadtéri felnőtt atlétikai világbajnokság. Magyarországot 17 atléta képviseli. Lássuk, kikért szoríthatunk az elkövetkezendő napokban!

Pars Krisztián - kalapácsvetés

London olimpiai bajnoka nyolcadik világbajnokságára készül, eddig két vb-ezüsttel büszkélkedhet. Idén augusztusban, visszatérését követő legelső versenyén, Tapolcán, remekül teljesített, három centivel maradt csak el a vb-szinttől, így már akkor biztos volt indulása a világbajnokságon.

Halász Bence - kalapácsvetés

Utánpótlás Európa-bajnokunk, az elmúlt három esztendő országos bajnoka második világbajnokságán lép dobókörbe. Nyár elején olimpiai kvótát szerzett.

Helebrandt Máté – 50 km gyaloglás

Tizenötszörös magyar bajnok, a két évvel ezelőtti londoni világbajnokság egyik hőse, ugyanis a brit fővárosban 50 km gyaloglásban a szenzációs 5. helyen ért célba, nem is akármilyen eredménnyel: bődületes új országos csúccsal! A korábbi nemzeti rekordon 4, a saját addigi legjobbján 10 percet faragott. A dohai lesz a harmadik vb-je.

Venyercsán Bence - 50 km gyaloglás

Riói olimpikon, négyszeres országos bajnok gyaloglónk első felnőtt világbajnokságán szerepel majd.

Szűcs Valdó - 110 m gát

Az idei esztendő fedettpályás és szabadtéri magyar bajnoka is először indulhat felnőtt világbajnokságon.

Rivasz-Tóth Norbert – gerelyhajítás

Második világbajnokságára készül a 2017. év U23 Európa-bajnoka, aki itthon 5 magyar bajnokságot nyert már. Élete második legnagyobb dobását pont a dohai vb előtt, nemrégiben érte el.

Huszák János – diszkoszvetés 

Első világbajnokságán indul a tavalyi Dobó Európa Kupa bronzérmese.

Wagner-Gyürkés Viktória - 3000 m akadály

A két évvel ezelőtti Universiade ezüstérmese, augusztusban a norvégiai Csapat Európa-bajnokságon megnyerte a 3000 m akadályt, tagja volt az Európa-válogatottnak az első Európa vs. USA atlétikai találkozón, ahol bronzérmesként zárt. Három héttel ezelőtt 2000 m akadályon országos csúcsot futott.

Kerekes Gréta - 100 m gát 

Júniusban Minszkben a magyar atlétika első Európa Játékok-érmét nyerte, Fedettpályás Eb 5., hétszeres magyar bajnok. A dohai lesz a második felnőtt szabadtéri világbajnoksága.

Kozák Luca - 100 m gát 

Utánpótlás Európa-bajnoki bronzérmes, fedettpályás országos csúcstartó, kétszeres magyar bajnok, második felnőtt szabadtéri világbajnokságára készül.

Nguyen Anasztázia - távolugrás

Tizenötszörös magyar bajnok, aki először lép pályára felnőtt szabadtéri világbajnokságon.

Márton Anita - súlylökés

Olimpiai bronzérmes, országos csúcstartó és 36-szoros magyar bajnok. Sérülése után fedett pályán, márciusban kontinensbajnoki bronzéremmel tért vissza. Tagja volt az Európa-válogatottnak az első Európa vs. USA atlétikai találkozón, ahol bronzérmesként zárt. A két évvel ezelőtti vb ezüstérmese. Dohában hatodik világbajnokságán indul a már tokiói olimpiai szinttel rendelkező klasszisunk.

Krizsán Xénia - hétpróba

Utánpótlás Európa-bajnok, világbajnoki 9., junior világbajnoki ezüstérmes. Tizenháromszoros magyar bajnok, aki májusban Götzisben teljesítette az olimpiai szintet, majd júniusban a franciaországi igencsak nívós, elitet tömörítő többpróba- versenyen, a Décastar-on lett második, méghozzá országos csúccsal - negyedévszázados nemzeti rekordot döntött meg. Az idei a harmadik felnőtt szabadtéri vb-je lesz.

Gyurátz Réka - kalapácsvetés

Európa-bajnoki 9., négyszeres országos bajnok, aki szintén készülhet a jövő évi ötkarikás játékokra. Tagja volt az Európa-válogatottnak az első Európa vs. USA atlétikai találkozón, ahol az előkelő 6. helyen végzett. Dohában harmadik felnőtt szabadtéri világbajnokságán lép majd dobókörbe.

Szilágyi Réka -gerelyhajítás

Szintén első világbajnokságára készül az idény nyáron új egyéni csúcsot elérő háromszoros magyar bajnok.

Madarász Viktória – 20 km gyaloglás

Tizenkétszeres magyar bajnok, országos csúcstartó. A legutóbbi világbajnokságon Londonban a kiváló 12. helyen ért célba. Ötödik világbajnoksága következik.

Farkas Petra – távolugrás

Az idei U23 Európa-bajnokság ezüstérmese, aki első felnőtt világversenyére készülhet.

 

A világbajnokságot szeptember 27. és október 6. között Katar fővárosában, Dohában rendezik, a Kalifa Stadionban, a versenyeket hazánkban az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.