Remek versenyhétvége Zalaegerszegen

Váltó ob és Vidékbajnokság nagyszerű eredményekkel

Június első hétvégéjén Zalaegerszegre költözött a „sportok királynője”, a város atlétikai centruma adott otthont a hagyományosan mindig nagy sikerű, izgalmas versenyeket hozó Vidékbajnokságnak, valamint Magyarország Atlétikai Váltófutó Bajnokságának.

Szombaton szeles időjárás fogadta a Vidékbajnokság indulóit, ám így is számtalan egyéni csúcs és idei legjobb eredmény született.

A teljesség igénye nélkül néhányat kiemelve: az EYOF-ra készülő SVSE-s Molnár Attila 400 m-en nagyszerű egyéni csúcsával - 48.15 - korosztálya európai ranglistáján a 3. helyre futott fel. Junior női hármasugrásban a tatabányaiak ifjúsági olimpikonja, Áts Viktória kezdi visszanyerni formáját és 12,81 m-rel nyerte a Junior Liga számot. Érdekesség, a korosztály európai listáján 6. helyen áll. 400 m-es fiú gátfutásban a Vasas versenyzője, Bánóczy Árpád ismét javított egyéni csúcsán, eredményével az EYOF korúak kontinentális ranglistáján az előkelő 4. helyet foglalja el. Női 400 méteren idei legjobbjával, 53.61-gyel győzött a GEAC kiválósága, Fedett Eb-induló, Nádházy Evelin.

Vasárnap a váltóké volt a főszerep. A bajnoki címekért 173 csapat versengett, megszakítás nélkül, a 4x100 m váltóktól egészen a 4x1500 m stafétákig. A korosztályokat tekintve a felnőttektől egészen az újoncokig, minden korcsoport érdekelt volt a bajnoki küzdelmekben. Tíz szakosztály osztozott az aranyérmeken, az ARAK UP. Akadémia öt, a Vasas, a BHSE és a VEDAC négy-négy alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az abszolút versenyben a férfiak 4x200 m váltóját a Szolnoki MÁV SE (Boros Bence – Pázmándi Dominik – Sipos János – Soltész Dávid), a 4x800 m-t a Vasas (Lendvai Máté – Kemény Dávid – Szabó Milán – Koós Erik) nyerte. A nőknél 4x200 m-en a GEAC (Répási Petra – Pótha Johanna – Dobránszky Laura – Nádházy Evelin), míg 4x800 m-en az SVSE (Magyar Veronika – Göncz Anna – Ladányi Fruzsina – Bányai Petra) bizonyult a leggyorsabbnak.

Mellékletben a versenyek jegyzőkönyvei.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.