Sporttörténelmi találkozó Minszkben

Európa vs. USA három magyar atlétával

Az 1960-as évek egyes nemzetközi versenyeinek hagyományait felelevenítve és újragondolva szeptember 9-10-én Fehéroroszország fővárosában, Minszkben kerül megrendezésre az Európa vs. USA viadal. A ma este kezdődő "ütközet" lesz az első igazi szabadtéri találkozó a két kontinens és a sportág történetében.  A minszki Dinamo Stadionban, az idei II. Európa Játékok helyszínén, az atlétika legnagyobb csillagai, világsztárok, olimpiai, világ,- és Európa-bajnokok, a jelen ikonikus alakjai lépnek majd pályára, hogy győzelemhez segíthessék kontinensüket. Igazi sztárparádé következik a belorusz fővárosban. "Az atlétika történetének legnagyszerűbb párharca" - röviden így harangozták be a szervezők a különleges eseményt.

Az egymással versengő két kontinens csapatában többek közt három regnáló olimpiai bajnok, hat világbajnok és tizenöt Európa-bajnok lép pályára. Az Európa-i válogatottban három magyar atlétáért is szoríthatunk, ugyanis a magyar atlétika első világbajnoka, 36-szoros magyar bajnok, olimpiai bronzérmes súlylökőnk, Márton Anita, 20-szoros országos bajnok, nemrégiben a Csapat Európa-bajnokságon 3000 méter akadályon győztes, Wagner-Gyürkés Viktória, valamint az Európa-bajnoki 9. kalapácsvető, Gyurátz Réka is az "öreg kontinens" csapatát erősíti.

Atlétáink menetrendje:

2019.szeptember 10. 18:00 - női kalapácsvetés (Gyurátz Réka)

2019. szeptember 10. 19:23 - női 3000 m akadály (Wagner-Gyürkés Viktória)

2019. szeptember 10. 20:22 - női súlylökés (Márton Anita)

A történelmi találkozó élő stream-en követhető lesz az Európai Atlétikai Szövetség oldalán, itthon az M4 Sport is műsorára tűzi a viadalt, továbbá az eredmények az EA oldalán folyamatosan figyelemmel követhetőek lesznek.

Mellékletben az Európa vs. USA találkozó tudnivalói, ill. az élő közvetítés stream-je.

(foto: European Athletics)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.