Súlylökő párbaj Veszprém szívében

Ismét top atléták és feltörekvő fiatalok versenyeztek az Óváros téren

A tavalyi nagyszerű hangulatú, különleges viadal után idén is megrendezésre került a Veszprémi Súlylökő Párbaj - immáron a második. A nem mindennapi esemény helyszíne ezúttal is az Óváros tér volt. Az ország egyetlen köztéri dobóversenye a tavalyi hatalmas siker után már a MASZ ligaversenyévé lépett elő, felnőtt női Szuper Liga, valamint junior férfi liga forduló házigazdája lehetett a festői szépségű Veszprém.

A két legerősebb korosztály képviselői mutatták meg tudásukat, a nők között idén is dobókörbe lépett a magyar atlétika első világbajnoka, olimpiai bronzérmesünk, Márton Anita, aki a kéthetes montenegrói edzőtábor alatt két versenyt is megnyert, ezt követően itthon is győzelemmel, 17,81 m-rel kezdte a szabadtéri szezont. Edzéstársa, a zalaegerszegiek kiválósága, a nemrégiben U23 Eb-szintet és új egyéni csúcsot lökő Veiland Violetta zárt országos csúcstartónk mögött. A harmadik helyet Váradi Krisztina szerezte meg szezonbeli legjobb eredményével. Ugyancsak idei legjobbjával zárt az U23 Európa-bajnok hétpróbázó, Krizsán Xénia, a KARC fiatal tehetsége, Beregszászi Renáta pedig új egyéni csúcsig lökte a súlygolyót.

A junior férfiak versenyében az első öt helyezett élete legjobb eredményét érte el, győzött a KARC-os Fekete István 18,61 m-rel, őt az Ikarus színeit képviselő Kovács László és a helyiek favoritja, Péringer Márk követte.

Az idei program jótékonysági akcióval is kiegészült: sportolók, sportvezetők, közéleti személyiségek is súlygolyót ragadtak egy jó ügy érdekében. A VEDAC célja az, hogy a köztéri dobópárbaj az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023-as projekt egyik büszkesége legyen. A klub vállalta, ahány métert dobnak a jótékonysági fesztiválversenyen résztvevők, annyiszor 2023 forintot utal az Útkereső Alapítvány a Gyermekekért civil szervezet támogatására. (forrás: veol.hu, foto: VEDAC)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.