SVSE sikerek a pálya csapatversenyen

Szerencsésen alakult az időjárás Székesfehérváron, a Sport XXI. versenysorozat második pálya csapatversenyén. A kiválóan előkészített gyakorlóhelyeken tizenkettő U11-es csapat kezdte meg a küzdelmeket. A tartalékok száma is kedvezően alakult, pont egy csapatnyian voltak. Így mind a hat versenyszámot két csapat csinálhatta egyszerre. A körforgás pörgősen ment, a csapatok gyorsan a befejező számhoz, a 800 akadályhoz értek. Érdekesség, hogy a rúdugrásban a legtöbb pontot gyűjtő csapat annyit szerezett, amennyit a távolugrásban a leggyengébb. A dobószámokban nagyon szoros pontszámok alakultak ki, így több holtverseny is lett a versenyszámon belül. A legnagyobb különbség a 800 akadályon volt, átlagban több, mint 50 másodperc lett a különbség.
Az U13-as korcsoportban tizenegy csapat indult. Mindenki ugrott ugye távolt, senki sem gyalogolt. Többen a két futószámot választották, mellette egy dobószámot, de voltak akik a két dobószám mellett futottak egyszer. A súlylökés és a diszkoszvetés közül az utóbbi sokkal népszerűbb volt, a 60 síkfutást is többen választották, mint az 1200 méteres akadályt.
Mindkét korcsoport küzdelmei után egyből sikerült eredményt hirdetni, ahol a program jóvoltából az érmek mellett mindenki matricát és csokit is kapott jutalmul.
A legtöbb gyermeket a hazaiak indítottak, 11 teljes csapattal álltak rajthoz. Veszprémből az SVSE és a VEDAC is 2-2 csapatot indított korcsoportonként. A biatorbágyi Viadukt SE versenyről versenyre jobban szerepel. Az SVSE az U11 és az U13-as aranyérmet is begyűjtötte. A fiatalabbakét fölényesen, az idősebbekét egyetlen ponttal sikerült megszerezniük! A két héttel korábbi, egyéni versenyen megjelent Pápai AC, és az ajkai Tovafutók SE ezúttal nem indultak el. (TE)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.