Újabb vb-szintek a bajnokságon

Budapesten folytatódott a 124. Atlétikai Magyar Bajnokság

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, a vasárnapi hatalmas felhőszakadás miatt a 124. Atlétikai Magyar Bajnokság négy versenyszámát a női távolugrást, a férfi súlylökést és hármasugrást, illetve kalapácsvetést nem lehetett megrendezni. 2019. július 30-án Budapesten és július 31-én Szombathelyen kerültek, illetve kerülnek lebonyolításra ezen bajnoki számok.

Kedden három versenyszámban hirdettek országos bajnokot az Iharos Sándor Atlétikai Pályán a fővárosban. Női távolugrásban szenzációs eredmények, óriási sikerek születtek, ugyanis az első két helyezett nemcsak élete legnagyobb ugrását abszolválta, de a világbajnoki szintet is teljesítette. Az MTK Budapest kiválósága, Dr. Nguyen Anasztázia 15. magyar bajnoki címét nyerte, 6.77 m-es egyéni csúccsal és dohai vb-szinttel. A hazai pályán versenyző U23 Európa-bajnoki ezüstérmes Farkas Petra elképesztő egyéni rekorddal lett ezüstérmes, 6.72-vel a fiatal atléta is kvalifikált az őszi világbajnokságra. A bronzérmet az egyéni csúcsát beállító Junior Európa-bajnoki 5. Lesti Diana nyakába akasztották.

Férfi súlylökésben 17.49 m-es egyéni csúccsal nyert aranyérmet Detrik Balázs. A dobogóra Kerekes László és az idei legjobbját lökő Rakovszky Tibor állhattak még fel.

Az FTC-s Galambos Tibor immáron 19. alkalommal lett magyar bajnok, ezúttal hármasugrásban nem talált legyőzőre, 15.66 m-rel diadalmaskodott. Pál Robin ezüstérmes, az idei legjobbját ugró Prekli Zoltán bronzérmes lett.

Mellékletben a keddi eredmények. A bajnokság holnap Szombathelyen a férfi kalapácsvetéssel zárul.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.