Ajánlást tett az országos bajnokságokkal kapcsolatban a World Athletics

Erre az évre mostantól az augusztus 8-9-ére eső hétvégét teszi szabaddá a nemzetközi versenynaptárban

Újabb fontos bejelentés érkezett a World Athletics részéről: a nemzetközi atlétikai szövetség úgy döntött, 2020-ban az augusztus 8-9-ére eső hétvégét teszi szabaddá a nemzeti szövetségek számára, hogy megrendezzék országos bajnokságaikat. Magyarországon a jubileumi 125. ob következik, melynek kijelölt helyszíne a budapesti Lantos Mihály Sportközpont, eredetileg kijelölt időpontja pedig június 27-28.

A WA pénteki közleménye szerint a sportolói bizottsággal, a kontinentális szövetségekkel és versenyszervezőkkel egyeztetve állapodtak meg az időpontról, amikor semmilyen nemzetközi viadalt nem rendeznek, hogy az országos bajnokságokra minden atléta a hazájába utazhasson – olyan ez, mint amilyenek labdarúgásban a FIFA-játéknapok, amikor a leggazdagabb kluboknak is el kell engedniük játékosaikat a válogatottakba.

A nemzetközi szövetség kiemelte, hogy a sportolók egyértelműen szeretnék, ha versenyezhetnének idén nyáron, természetesen abban az esetben, ha a járványhelyzet ezt lehetővé teszi. A WA pedig szintén arra törekszik, hogy lehetőséget nyújtson az atlétáknak a versenyzésre ebben az esztendőben is. Még akkor is, ha erre az időszakra nemrég felfüggesztették az olimpiai szintek teljesítésének lehetőségét.

Sebastian Coe, a WA elnöke elmondta, hogy természetesen az atlétika is kitett a jelenlegi helyzetnek, de szeretnének reményt adni a sportolóknak, egyúttal felkészülni a koronavírus-járvány utáni folytatásra, ezért átdolgozzák a 2020-as versenynaptárat. A versenyszezon e szerint augusztus és október között tart majd, a nemzetközi megméretések az országos bajnokságokat követően kezdődnének.

Arról is döntés született, hogy a jövő évi országos bajnokságokra két júniusi hétvégét tett „védetté” a WA: június 5-6-át és június 26-27-ét. A nemzeti bajnokságokat így még a tokiói olimpia kvalifikációs időszakának vége (2021. június 29.) előtt meg lehet tartani. Gyulai Miklós, a hazai szövetség elnöke ekképpen kommentálta a fenti információkat: „A szakma bevonásával és a javasolt dátum ismeretében készül az új itthoni versenynaptár tervezete, amint elkészül, közzé fogjuk tenni, lehet, hogy már a jövő héten.”

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.