Anita bekezdett

Fedettpályás világbajnok súlylökőnk 18.03 méteres dobással nyert Győrben.

A Győri AC – kiválóan szervezett – versenyén a Békéscsabai AC súlylökője, Márton Anita 18.03 méterre hajította a szert, ezzel magabiztosan nyert a Maximus SE sportolója, Weiland Violetta (15.22) és az SZVSE atlétája, Losonczi Blanka (12.86) előtt.

– Nem számítottam ilyen eredményre – kezdte Anita. – Az volt a cél, hogy 17.50 körül dobjak, de erre több, mint fél métert sikerült rátenni. Örülök neki.

– Hogy telt a felkészülés?

– Karácsony előtt – két hetet – Békéscsabán táboroztunk, a két ünnep között pedig itt, Győrben készültünk. Mindent figyelembe véve az alapozás kiválóan sikerült.

– Kemény év elején vagyunk, hiszen a hazai versenyek mellett fedettpályás világbajnokság lesz Kínában, olimpia Japánban és szabadtéri Európa-bajnokság Párizsban?

– Nagyon bizakodó vagyok, fizikálisan minden rendben, és ha a technikát összerakjuk, akkor nem lehet akadálya a sikeres szereplésnek.

Anita edzője, Eperjesi László sem számolt 18 méteres dobással, rögtön az év első versenyén.

– Nem vártuk ezt az eredményt, de legyen mindig úgy, hogy túlszárnyalja a várakozásokat.

– Hogyan tovább?

– A hazai versenyek után jön a fedettpályás világbajnokság, és érzékelem, hogy mindenki arról beszél, hogy a húsz métert kellene elérnie Anitának. Mi is szeretünk erről beszélgetni, de most már jó lenne meg is dobni, és most olyan jó állapotban van fizikálisan, hogy idén akár sikerülhet is.

Videó a Facebookon.

Anitán kívül többen is remekül szerepeltek a győri versenyen, például a fiú súlylökők mezőnyében Horváth Márk (17.56), vagy a férfiaknál Fischer Márk (16.89) és Tóth Balázs (16.56) is élete legjobbját teljesítette, de nagyot versenyzett a lányok 60 méteres síkfutásának döntőjében a két bercsényis, Simon Virág (7.76, PB) és Répássy Hanna (7.89, PB).

Részletes beszámoló hamarosan.

Eredmények itt.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.