Az U23 és a junior korcsoport bajnoksága következik

Farkas Petra Tatabányán
Két korosztály országos bajnokságát rendezik 2020. augusztus 15-16-án az Ikarus BSE atlétikai pályáján

U23 korosztály:

Mindkét korosztály versenyszámainak mezőnyében több olyan versenyzőt is találhatunk, akik már a felnőttek között is értek el sikereket. 

A sprint számokban rajthoz áll az idén 100 és 200 méteren felnőtt országos bajnok Máté Tamás (100m) az FTC-ből, a 400 méter országos bajnoka Ajide Dániel (100m és 200m) a GEAC-ból, valamint előbbi klubtársa Haufe Rajmund (100m). A hölgyek számára kiírt legrövidebb távjain rajthoz állnak: Sorok Klaudia, Csóti Jusztina, Hajdú Lotti és a távolugrásban jeleskedő Farkas Petra. A 800 és az 1500 méteres versenyre is leadta nevezését Tóth Lili Anna. A rövidebbik gátfutó számra nevezett Szeles Bálint, aki győzni tudott idén a Honvéd Kupán ebben a versenyszámban, amíg a hölgyeknél Edőcs Fanni és Sorok Klaudia küzdhetnek meg az U23 bajnoki címért. A hosszabbik gátfutó versenyszámban Mátó Sára az egyértelmű esélyes. Férfi 3000 méteres akadályfutásban újfent összecsap Palkovits István és Szemerei Levente, a hölgyek között pedig Mógor Boglárkát is láthatjuk majd futni.

Rába Dániel a felnőtt bajnokságon (Schäffer Tamás) Férfi magasugrásban hárman is két méter feletti egyéni csúccsal vágnak neki a küzdelmeknek: Horváth Koppány /2.11m/, aki negyedik volt a férfi magasugrásban a múlt héten, Deutsch Domonkos /2.05m/ és Abdul Kevin Kristóf /2.09m/. A hölgyek magasugró versenyében a felnőtt OB második és negyedik helyezettje, Fekete Fédra és Renner Luca párharca ígérkezik izgalmasnak. Férfi rúdugrásban Simonváros Csanád számára nyílik lehetőség egyéni csúcsának javítására, a nők közül pedig Klekner Hanga Csengétől várhatunk igazán nagy ugrást. Férfi távolugrásban Pap Kristóf és Pázmándik Dominik viadalára, női távolugrásában pedig a Farkas Petra-Lesti Diana mérkőzésre, valamint Ekler Luca ugrásaira lesz érdemes figyelni. Izgalmas lehet a kalapácsvetők versenye, ahol a Dobó SE versenyzői, a felnőtt OB bronzérmes Rába Dániel és Varga Balázs lépnek dobókörbe. A női kalapácsvetésben Németh Zsanettől várhatunk jó eredményt. Férfi gerelyhajításban Kovács Noel az egyértelmű esélyes.

 

Junior korosztály:

Az U20 korosztály rövidtávfutó számaiban 100 méteren Illovszky Dominikra, Farkas Bencére, Dienes Mátyásra, illetve utóbbi kettőre 200 méteren is érdemes figyelni, továbbá Pap Márk is az esélyesek között van. A nők két legrövidebb távjából mindekettőn indul Takács Boglárka, illetve 200 méteren rajthoz áll Kőszegi Míra is. 400 méteren a hosszabbik gátfutó szám U18 Európa-bajnoka Huller Dániel is indul, Molnár Attilával és Steigerwald Ernővel egyetemben. A hölgyeknél Dávid Anna, Répássy Hanna, aki idén 55 másodpercen belülre került ezen a távon, illetve Simon Virág lesznek nagy versenyfutásban a bajnoki címért.  Férfi 800 méteren a dobogó egyértelmű esélyesei Apáti Bence, Biros Benedek és Sós Barnabás. 1500 méteren előbbi indulók mellett a legjobb eséllyel Zsetnyai Ákos indul az aranyéremért, hiszen ebben a számban ő nevezett a legjobb idővel: 3:50.19 perc. Női 800 méteren a már korábban említett Répássy Hanna, illetve K. Szabó Gabriella számítanak egyértelmű esélyesnek, 1500 méteren pedig Urbán Zita a favorit, az idén futott 4:27.67 perces idei és egyéni legjobbjával. Zsetnyai Ákos 5000 méteren is az egyik legnagyobb esélyes, lévén az országos bajnokságon bronzérmet szerzett.

A rövidebbik gátfutó számban Almási Olivér és Nagy Richárd között fog valószínűleg eldőlni a bajnoki cím sorsa. A hosszabbik gátfutó számban egyértelműen Huller Dániel a legesélyesebb, de a dobogó második és harmadik fokáért komoly versenyre lehet számítani Molnár Attila és Bánóczy Árpád Nimród között. Férfi gyaloglásban Hunyadi DSE gyaloglója Tóth Norbert átlépheti a Honvéd Kupán megközelített 21 perces határt. A női gyaloglásban előbbi klubtársa: Csörgő Dóra, valamint a békéscsabai Zahorán Petra között dőlhet el a verseny.

Szűcs Szabina a felnőtt bajnokságon (Schäffer Tamás) A férfiak magasugró versenyében Hodossy-Takács Sámuel az egyértelmű esélyes, de Török Gergelytől is várhatunk jó eredményt. A hölgyek között a képen látható Szűcs Szabinára lesz érdemes figyelni. Rúdugrásban a felnőtt magyar bajnok Nagy Marcell és Böndör Márton, a bajnokság 4. helyezettje között lehet komolyabb vetélkedésre számítani. Távolugrás versenyszámban a tatabányai Gerics Roland, az FTC-s Papp Tamás és a miskolci Pintér Erik mérkőzésén dőlhet el az aranyérem sorsa. A hölgyeknél ugyanezen versenyszám legnagyobb esélyese Endrész Klaudia, de érdemes lesz figyelni Szűcs Szabinára, aki jó esélyekkel indul a női hármasugrásban is, hiszen az országos bajnokságon 12.98 méterre javította egyéni legjobbját, amellyel magyar bajnoki címet is szerzett. Legnagyobb kihívója Áts Viktória lesz, aki egyéni csúcsa /13.14m/ alapján szintén esélyese a versenynek.

Dobószámok közül a súlylökésben Fekete Istvántól várhatunk jó eredményt. Diszkoszvetésben Péringer Márk, Strigencz Zalán, Thardi-Veress Vajk és Csontos Márton négyes küzdelme ígérkezik izgalmasnak a bajnoki érmek kiosztása tekintetében. A kalapácsvetők közül kiemelkedik a férfi mezőnyben Doma Benedek, a hölgyek között pedig komoly csata várható Giczi Eszter, Rajczi Bianka, Brandl Lilla és Gombás Petra között. Gerelyhajításban jó eredményt várhatunk mind felnőtt bajnoki ezüstérmes Járvás Mátétól, illetve az ugyanott 4. helyezett Jancsik Tamástól. A hölgyeknél pedig Sári Pálma, valamint Misák Dominika párharcát lesz érdemes figyelni.

A verseny augusztus 15-én szombaton 12:00 órakor férfi kalapácsvetéssel, 16-án vasárnap 14:00 órakor női távolugrással és női súlylökéssel kezdődik.

Kovács Soma

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.