Bartha-Kéri Bianka már nagyon várja, hogy versenyezhessen

Edzője szerint nagyon jó állapotban van az SVSE válogatott 800-asa, aki idén megdöntené egyéni csúcsát

Bartha-Kéri Bianka új erőre kapott! Ezt nem mi mondjuk, hanem edzője állítja: Tóthné Stupián Anikó szerint nem csak fizikailag, hanem lelkileg is nagyon jó passzban van, és a motiváltságát ezzel még magasabb szintre emelte. Be tudta pótolni az állóképességi munkát, amire vagy sérülés, vagy a sok verseny miatt nem volt idő. Az elmúlt két idényben nem tudta megjavítani a legjobbját, amely a fő versenyszámában, 800 méteren kifejezetten erős, nemzetközi szintű: 2:02.39. Na de majd most!

– Edződ szerint életed legjobb állapotában vagy, mert hónapok óta megszakítás nélkül tudsz dolgozni, és napi kettőket edzel. Egyetértesz vele?

– Nagyon jó formában érzem magam, rég volt már, hogy ilyen hosszú időszakon keresztül betegségek, kisebb sérülések nélkül tudtam minőségi munkát végezni. Egy súlyos sérülés után október elején kezdtem el a felkészülést, ami nagyon nehezen indult, de mára már százszázalékos edzésmunkát tudok végezni, és ez mindenképp bizakodásra ad okot.

– Tényleg megszakítás nélkül tudtatok készülni? A járvány sem vetett vissza?

– Szerencsés helyzetben vagyok, mert a válogatott atléták edzéslehetősége folyamatosan biztosítva volt itt Veszprémben, a szabadtéri pályát szigorú szabályok betartása mellett, kis létszámban, de használhattuk. Így a tervezett munka döntő részét a koronavírus-járvány ellenére is el tudtuk végezni.

– Tóthné Stupián Anikó az edzéseredményeidet is dicsérte. Azokból megosztanál velünk néhányat?

– Nagyon bizakodó vagyok az idei és a következő szezonokat tekintve, mert az edzéseredményeim jók, de amit még fontosabbnak tartok, hogy ezeket jó érzéssel tudom végrehajtani. Az időszaknak megfelelő felmérő edzéseim alapján edzőmmel úgy gondoljuk, hogy a nyári formába hozás után, ha továbbra is minden ilyen jól alakul, egyéni csúcsra leszek képes. Bízom benne, hogy lesz olyan versenylehetőség, ahol ezt meg is tudom mutatni.

– A legjobb korban vagy, hiszen huszonhat éves múltál nemrég, mégis viszonylag régiek az egyéni csúcsaid a fő versenyszámaidban, távjaidon: a négyszáz méteres szabadtéri például már nyolcéves lesz idén, de a legújabb, a nyolcszázas szabadtéri is már majdnem három esztendeje született. Mi ennek az oka?

– Négyszáz méterről jöttem át nyolcszázra. 2015 óta a négyszáz kiegészítő számként szerepel a felkészülésemben, a fő számom már évek óta egyértelműen a nyolcszáz. Sajnos az előző évet egy biztató nyár eleji 2:03-as idő után súlyos bokasérülés hátráltatta, július közepétől két és fél hónapig egyáltalán nem tudtam futómunkát végezni, lényegében ott véget ért a szezonom. Bízom benne, hogy az egyéni csúcsom megjavítása ebben az idényben végre összejön.

– Mi lehet a maximum? Meglehet esetleg a két percen belüli két kör?

– A fokozatosság híve vagyok, először nagyon örülnék egy 2:01-es időnek, aztán majd akár azon belül egy picivel. A kétperces határ nagy lépés, de ki tudja, mit hoz a jövő.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.