A Csapatbajnokság döntője következik

Izgalmas versenyt eredményezhet az egyfordulós lebonyolítás

A Csapatbajnokság, mint versenyforma mindig is népszerű volt a sportág berkein belül. Idén hetedjére kerül megrendezésre Magyarország Atlétikai Csapatbajnoksága, amelyet idén is két fordulósra hirdetett meg a Szövetség, ám az ismert okok miatt az elődöntőket idén kihagyva mind a 31 nevezett csapat a Döntőben mérheti össze erejét a Gyulai István Memorial helyszínén Székesfehérvárott, 2020. szeptember 5-6-án.

A kiírás szerint legfeljebb két egyesület alkothat egy csapatot, amely csapatok között a Magyar Atlétikai Szövetség 50 millió forintot oszt szét azok helyezései alapján. Az atlétika teljes palettája megjelenik a csapatbajnokság programjában, így csapatoknak lehetőségük van magukat minden számban megméretni. Egy versenyző pontot nem csupán minél jobb helyezése, hanem teljesítménye alapján is szerezhet, ezért várható, hogy akár világszínvonalú eredményekről számolhatunk majd be a későbbiekben.

A csapatbajnoki küzdelmeknek sajátossága, hogy a legjobbak nem csak abban a versenyszámban indulnak el, amiben a nemzetközileg jegyzett eredményeiket elérik, hanem olyanokban is, amelyekben ritkábban láthatja őket a közönség, ám eredményeikkel fontos pontokat hozhatnak csapatuk számára. Példának okáért Dr. Baji Balázs és Szűcs Valdó nem csak 110 gáton, hanem 100 méteres síkfutásban is összecsapnak majd. Meggyőződhet a nagyközönség például arról is, hogy kiváló dobóink, Halász Bence, Gyurátz Réka, Rába Dániel  hogyan jeleskednek más dobó számokban, hiszen a kalapácsvetésen kívül súlylökésben és diszkoszvetésben is indulnak. Huszák János a diszkoszvetés mellett szintén dobókörbe lép súlylökésben. Női 200 méteren elindul Farkas Petra, aki jelenleg a távolugrásra koncentrál, de a síkfutó számok sem állnak messze tőle. Lesz, aki új versenyszámban próbálja ki magát, például Varga Gréta Barbara számos országos csúcs után nekiindul a 3000 méteres akadályfutásnak, amelyben az ország legjobbjaival küzdve érhet el jó eredményt.

Hosszan sorolhatnánk még a jobbnál-jobb mezőnyöket, amelyek megközelítik, s olykor meg is haladják az országos bajnokság színvonalát. A nevezési lista a csatolt dokumentumok között megtalálható. 

A szombati nap programja 12:00 órakor női kalapácsvetéssel kezdődik, amit rögtön a férfi követ, így érdemes már délben kilátogatni a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központba. Ne feledjük: a járványhelyzet nem szűnt meg, a Szervezők kérnek mindenkit a higiéniás szabályok betartására, és arra, hogy pályán és azon kívül is vigyázzunk egymásra!

 

A Csapatbajnokság küzdelmei a verseny külön honlapján, a csb.masz.hu oldalon követhető nyomon.

 

Kovács Soma

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.