Csapatban bizonyíthattak az ifjúságiak és a serdülők

Barna Patrícia ugrása (forrás: KARC Facebook-oldal)
Október 3-4. között rendezték meg az ügyességi és gátfutó csapatbajnokságot a Bregyó Közi Atlétikai Centrumban

A versenyen az U18 korúak, valamint az újoncokkal is kiegészülő serdülőkből álló csapatok mérték össze tudásukat. Az atlétika, bár egyéni sportág, az ember, mint társas lény mégis igényli a közösséghez tartozást, a csapatban való küzdést. A sportág elitjének utánpótlását tekintve nem kerülhető meg az a szempont sem, hogy a mennyiségi növekedés - ha minden jól alakul - a minőségi javulás alapjaként szolgál.Továbbra is e két tényező az, amely évről évre életre hívja az ifjúsági és serdülő ügyességi csapatbajnokságot, csakúgy mint az idén is vele párhuzamosan megrendezett serdülő gyalogló csapatbajnokságot.

Ebben a nem szokványos évben, az átalakított versenynaprba szinte már csak néhány szabad hétvége adódott, és a versenyzési kedvet nagyban befolyásolta a járványhelyzet akutális állása. Szerencsére a Rendezők minden tőlük telhetőt megtettek, így a szabályoknak megfelelően, biztonságosan zajlott le ez a verseny is. Az időjárási körülményekről nem mondható el, hogy teljesen optimális volt, hiszen a viharos erejű, gyakran irányt is változtató légmozgás gyakran hátráltató tényezőnek bizonyult.

A nevezéseket 3+1 és 4+1 fős csapatokban kellett leadni, így számos, az egyéni OB-n jól szereplő versenyző kimaradt ennek a csapatbajnokságnak a mezőnyéből. Ennek ellenére számos olyan eredményről van alkalmam itt beszámolni, amelyek pozitívan hatnak a fiatal atléták fejlődésbe vetett általános bizalomnak. Példaként említendő Strényi Gábor Norbert, aki 54.54 méteres egyéni csúcsot ért el ifjúsági diszkoszvetés versenyszámban, s aki majd' két métert javított idei legjobbján. Bánóczi Kristóf 20.65 méteres ifjúsági ötösugró eredménye az elmúlt évek legjobbja.  A női távolugrásban Barna Patrícia 5.60 méterre javította egyéni legjobbját, és az idei legjobb U18-as magyar eredményt e versenyszámban. Magasugrásban is egyéni csúcsához közel, 1.75 méteren fejezte be a vesenyzést.

A sedülő korúak közül Takács Gergő László 39.59 másodperces és Kriszt Sarolta 43.71 másodperces eredményei 300 méteres gátfutásban egyaránt az U16 ranglisták elejére kívánkoznak. A fiú távolugrók versenyében Trenka Ádám 6.67 méteres egyéni csúcsot ért el, még éppen szabályos, 2.0 m/s sebességű szélben. A Koós Gábor ismét 70 méter felett teljesített 4 kilogrammos kalapáccsal. Bátori Lilianna újonc korúként nyete meg a sedülők magasugró versenyét 1.60 méteres eredménnyel. A serdülő leány távolugrásban az újonc Boczonádi Bora győzött 5.20 méteres eredményével. Ebben a versenyszámban a szintén újonc korú Szőke Hédi lett a második, csakugyan 5.20 méteres ugrásával, sőt a harmadik helyen végző Hujber Zsófi is 5.20-as egyéni csúccsal zárt.

A szombati napon megrendezett Serdülő Gyalogló Csapatbajnokság győztesei a Miskolci Sportiskola fiú, és a Békéscsabai AC leány csapata lettek.

A legsikeresebb egyesület az aranyérmek tekintetében Ikarus BSE lett, amelynek csapatai 11 arany, 4 ezüst és 3 bronzérmet gyűjtöttek. A másik, hasonlóan jól teljesítő klub az ARAK volt 8 arany, 7 ezüst és 3 bronzérem megszerzése által.

Kovács Soma

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.